СБУшники затримали диверсанта та псевдочиновника "ЛНР"

СБУшники затримали диверсанта та псевдочиновника "ЛНР"

Диверсант та "ЛНРівець" затримані / Фото: Прес-служба СБУ

Зловмисника тримають під вартою. 

Співробітники Служби безпеки України затримали на Харківщині так званого першого заступника глави адміністрації "Перевальського району ЛНР". Про це повідомляє прес-служба силового відомства.

За даними СБУ, вказаний пенсіонер правоохоронних органів обійняв керівну посаду в "органах влади ЛНР", уклавши угоду з ватажками терористичної організації. Він підпорядковувався ватажку "козаків" Козіцину, а згодом ватажку "ЛНР" Ігорю Плотницькому.  

Примітно, що попри це чоловік отримував пенсію від України на підставі сфальсифікованих документів переселенця.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за участь у діяльності терористичної організації. Наразі його утримують під вартою.

Також у ніч з 5 на 6 січня в Станично-Луганському районі контррозвідка СБУ спільно з поліцією затримала диверсанта, який намагався проникнути на українську територію. Зловмисник проходив курс навчання у тренувальному таборі для диверсантів.

Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Як повідомлялося раніше, днями на Донеччині СБУшники із військовими попередили диверсію та знашли схованки зі зброєю. Снаряди правоохоронці виявили завдяки пильності місцевих мешканців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація