СК РФ вирішив, що Савченко відправлять до колонії у Мордовії

СК РФ вирішив, що Савченко відправлять до колонії у Мордовії

Фото: Getty Images

Про це заявив офіційний представник Слідчого комітету Володимир Маркін.

Сьогодні, 25 березня, офіційний представник Слідчого комітету Володимир Маркін заявив, що українка Надія Савченко буде відбувати покарання у мордовській колонії.

"Поки обміну не відбулося, якщо ця дівчина приїде в яку-небудь одну з мордовських колоній, я думаю, що вона буде одним з активних учасників художньої самодіяльності. Єдине, що я думаю, пожильцям цих колоній може не сподобатися її репертуар", — сказав Маркін, пише "Интерфакс" з посиланням на Вести FM.

Нагадаємо, 22 березня російський суд прийняв рішення засудити українську льотчицю Надію Савченко до 22 років ув'язнення. Надію визнали винною за трьома статтями: за "вбивство" присудили 18 років за замах на вбивство мирних громадян – 4 роки і штраф за "незаконний перетин кордону". Таким чином в сукупності Росія хоче, щоб Надія відсиділа 22 роки у в'язниці і заплатила 30 тисяч рублів штрафу.

Президент України Петро Порошенко прокоментував вирок російського суду і заявив про готовність обміняти Савченко на затриманих на Луганщині співробітників ГРУ. Судовий процес у Росії глава держави назвав "ганебним судилищем" і підкреслив, що Україна ніколи не визнає вироку.

Разом з тим адвокат Ілля Новіков повідомив, що Генеральна прокуратура України готує підозра трьом суддям суду міста Донецька Ростовської області.

Повʼязані теми:

Наступна публікація