Стали відомі нововведення для цьогорічного ЗНО

Стали відомі нововведення для цьогорічного ЗНО

Фото: УНІАН

Перелік предметів для ЗНО лишився незмінним.

Відтепер результати зовнішнього незалежного оцінювання корелюватимуться із Державною підсумковою атестацію.

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, передає 112.

"Новизна 2017 року в тому, що результати ЗНО будуть зараховані як Державна підсумкова атестація. Тільки підсумкова атестація оцінюватиметься від 1 до 12 балів, а незалежне оцінювання - від 100 до 200 балів", - заявив він.

Перелік предметів для ЗНО лишився незмінним та складається з 12 предметів.

Кожен учасник оцінювання може обрати до 4 предметів для проходження ЗНО.

"Відмінністю є формула вибору предметів. Цьогоріч випускникам минулих років простіше. Їм потрібно обрати три предмети та скласти один обов'язковий - українську мову та літературу. Щодо випусників загальноосвітніх шкіл 2017 року - обов'язковим є складання української мови та літератури, другим обов'язковим предметом є на вибір або математика, або історія України, третім за вибором один із предметів із визначеного переліку, четвертий - на вибір абітурієнта", - сказав очільник центру.

Також, цьогоріч особам із особливими освітніми потребами нададуть додатковий час для складання тестів. 

Окрім цього, буде подовжено термін реєстрації на додаткове ЗНО.

Нагадаємо, в Україні стартувала реєстрація на пробне ЗНО. Усі випускники шкіл мають змогу пройти пробні незалежні оцінювання, які відбудуться 1 та 8 квітня. Для цього учням необхідно пройти реєстрацію від 10 до 31 січня на сайтах регіональних центрів оцінювання. 

Кожен учень може пройти пробне випробування з української мови та літератури та одного з тестів за вибором - математики, біології, історії України, географії, хімії. До тестів за вибором також входять і іноземні мови - англійська, іспанська, німецька, російська та французька.

Повʼязані теми:

Наступна публікація