Стало відомо, хто може замінити трьох міністрів

Стало відомо, хто може замінити трьох міністрів

Фото: ТСН.ua

Міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій подали заяви про відставку за власним бажанням. Пізніше прем’єр Денис Шмигаль вніс до Ради подання про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

На посаду міністра охорони здоров'я у владі розглядають державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, на міністра інфраструктури – голову "Укравтодору" Олександра Кубракова, на міністра економіки – очільника податкової Олексія Любченка. 

Про це повідомляє "Українська правда", відповідну інформацію підтвердили джерела у партії влади.

Проте невідомо, коли саме ці кандидатури можуть винести в зал для голосування. Для цього спочатку потрібно погодити відставку Максима Степанова, Владислава Криклія та Ігоря Петрашка. Потім від прем'єра Дениса Шмигаля мають надійти подання до Верховної Ради на призначення нових міністрів, за які і будуть голосувати нардепи.

Під час прямого ефіру "Свободи слова Савіка Шустера"  глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сказав, що всі три кандидати погодилися очолити міністерства.

"Я думаю, що найбільш вірогідним кандидатом є пан Ляшко. На Міністерство економіки планується як кандидат чинний голова податкової, пан Любченко. На Міністерство інфраструктури – колишній наш колега, чинний голова "Укравтодору" Кубраков". 

 Нагадаємо, що прем’єр надіслав до Ради офіційне подання на звільнення Степанова. Також Міністри Криклій і Петрашко вирішили звільнитися з Кабміну. 14 травня у Верховній Раді підтвердили, що заяви від урядовців надійшли до секретаріату.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація