У ГПУ пояснили, чому причетний до розгону Майдану беркутівець, досі на посаді

У ГПУ пояснили, чому причетний до розгону Майдану беркутівець, досі на посаді

Антонов досі перебуває на посаді. / Фото: Facebook/Влад Содель

Відповідне рішення було ухвалене судом.

Скандальний керівник роти "Беркуту" Євген Антонов, який силою розганяв людей на Майдані в ніч на 30 листопада 2013 року, досі перебуває на посаді через рішення судді.

Про це йдеться у повідомленні управління спеціальних розслідувань ГПУ на Facebook.

У відомстві нагадали, що суд відсторонив Антонова від займаної посади і помістив його під цілодобовий домашній арешт ще взимку цього року. Також тоді суд заборонив йому спілкуватися зі свідками у цій справі, тобто зі своїми підлеглими.

Однак апеляційний суд скоротив домашній арешт з цілодобового до нічного. Слідчий подав клопотання про продовження строку відсторонення Антонова, однак суддя його проігнорував.

"Проте слідчий суддя, не взявши до уваги фактичні обставини кримінального провадження та обов'язок підозрюваного утримуватися від спілкування зі свідками, безпідставно відмовив у його задоволенні, тобто дозволив приступити до роботи, яку неможливо виконувати без спілкування з підлеглими", – сказано у повідомленні.

Крім того, під час розгляду апеляції ГПУ до суду несподівано звернулося керівництво київської міліції "із проханням залишити в силі рішення слідчого судді та поновити Антонова Є.Ф. на посаді".

 

ЧОМУ "БЕРКУТ" ДОСІ ЛІТАЄУ ЗМІ неодноразово поширювалася інформація про те, що командир оперативної роти № 3 полку мілі...

Posted by Управління спеціальних розслідувань ГПУ on Thursday, October 22, 2015

"Чи брала апеляційна інстанція до уваги зміст цього звернення – не відомо, однак за результатами розгляду справи залишила рішення слідчого судді без змін, а апеляційну скаргу – без задоволення", – додали у ГПУ.

Наразі судовий розгляд у кримінальному провадженні стосовно Антонова триває. ГПУ запевняє, що слідчі зробили все від них залежне у цьому питанні.

У Генпрокуратурі додали, що цей приклад залишення на посаді "беркутівця", який був причетний до подій на ‎Майдані, є непоодиноким, а всі питання, які виникають у людей з цього приводу, є риторичними.

Як відомо, Антонов наразі працює у Головному управлінні МВС на посаді командира оперативної роти №3 міліції громадської безпеки особливого призначення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація