У Києві розпочався форум експертів Кримської платформи

У Києві розпочався форум експертів Кримської платформи

Скріншот

Фахівці обговорюють пропозиції щодо деокупації Криму та подолання безпекових викликів.

У п’ятницю, 6 серпня, у Києві розпочав свою роботу форум експертів Кримської платформи. Ця подія передує великому саміту, який заплановано на 23 серпня. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Форум експертів проводиться для того, щоб напрацювати якісну аналітику та сформувати пропозиції щодо деокупації кримського півострова, ефективно протистояти російській агресії та дезінформації. Результати обговорень буде презентовано на першому саміті Кримської платформи, в якому свою участь підтвердили представники більш ніж 30 країн.

Мета цього заходу — привернути уваги до проблем анексованого Росією півострова та об'єднати зусилля із деокупації українських земель на міжнародному рівні.

Як зауважила під час виступу на форумі експертів перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, саміт Кримської платформи буде установчим і повинен дати поштовх до наступних кроків, мета яких - деокупація Криму.

“Вчора в Криму на стелі з’явився напис: “Ми за Кримську платформу”. І ми хочемо, щоби там з’явились українські прапори”, - підкреслила українська дипломатка.

Новини світу: що обговорювали в рамках форуму експертів Кримської платформи

Новини світу: що обговорювали в рамках форуму експертів Кримської платформи

Повʼязані теми:

Наступна публікація