У НАБУ показали погоню за екссуддею Чаусом в автомобілі СБУ: відео

У НАБУ показали погоню за екссуддею Чаусом в автомобілі СБУ: відео

Скріншот відео

Детективи вимагали співробітників спецслужби зупинитися та віддати їм підозрюваного.

У НАБУ поскаржилися на дії працівників СБУ, що перевозили колишнього суддю Миколу Чауса, який у п’ятницю, 30 липня, знайшовся в селі Мазурівка на Вінничині. Пресслужба відомства опублікувала відео переслідування детективами НАБУ автомобіля СБУ, який не реагував на вимоги зупинитися.

У НАБУ стверджують, що співробітники Служби безпеки України були зобов’язані передати їм підозрюваного, якого вони “незаконно доставили на вул. Володимирську, 33”. 

“Наголошуємо, що відповідно до ч.1 ст. 210 КПК України уповноважена службова особа зобов’язана доставити затриманого до найближчого підрозділу органу досудового розслідування. Правоохоронці мають дотримуватися закону і передати підозрюваного, який розшукується детективами, уповноваженим представникам Національного бюро”, - йдеться у підписі до опублікованих кадрів.

Як повідомляє Telegram-канал “Київ Оперативний”, під час переслідування мікроавтобус НАБУ зачепив мотоцикл, водій якого упав зі свого транспортного засобу, але не зупинилися і зникли з місця ДТП.

Раніше екссуддя Микола Чаус був затриманий в селі Мазурівка нарядом поліції для доправлення до суд, арешту та подальшого передавання слідчому органу — НАБУ. Однак після затримання в село прибула група співробітників СБУ Вінницької області, які буквально відбили Чауса у наряду Могилів-Подільського районного відділення поліції і вивезли Чауса в невідомому напрямку.

Нагадаємо, 3 квітня стало відомо, що у  столиці Молдови Кишиневі викрали українського екссуддю Миколу Чауcа, справа якого в Україні тягнеться від 2016 року. Його звинувачують у хабарництві. Про те, що колишнього суддю викрали українські спецслужби, заявив адвокат Чауса. Однак СБУ не коментує це питання, там відкрили кримінальне провадження за фактом зникнення у Молдові Чауса.  

Згодом президентка Молдови Мая Санду доручила якнайшвидше провести розслідування цієї справи. Своєю чергою глава МВС Молдови Павел Войку заявив, що Чауса викрали іноземці, які вже перетнули кордон з Україною.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація