У трьох українських областях з'являться бетонні дороги

У трьох українських областях з'являться бетонні дороги

Фото: УНІАН

Наразі українські дороги слід ремонтувати і відновлювати до попереднього стану.

Міністерство інфраструктури планує будівництво бетонних доріг в Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.

Про це поінформував міністр Володимир Омелян, передає ЦТС.

"Ми давно говоримо про цементні дороги. І моя мрія, як міністра, щоб, хоча б схід і південь України мали бетонне покриття автодоріг. Плани 2015-2016 років були зруйновані нашою реальністю, коли 95% автодоріг були вже непридатні для використання. Ми повинні їх зараз ремонтувати і відновлювати до попереднього стану ... Одночасно, дивлячись вперед, ми розуміємо, що альтернативи бетонним дорогах немає. З таких доріг, які ми вже плануємо будівати в бетоні, - це будуть дороги Дніпропетровської, Миколаївської, Закарпатської областей", - сказав він.

Нагадаємо, глава "Укравтодору" Славомір Новак розповів, скільки грошей і часу треба для того, аби привести до пуття всі українські дороги. Згідно з розрахунками експертів, аби швидко покращити дороги, впродовж наступних п'яти років нам треба приблизно по 50 мільярдів гривень щороку.

"Але, якщо ми матимемо принаймні 25-30 мільярдів наступного року, хоча б 40 - у 2019 і далі нарощуватимемо цю суму, при цьому витрачаючи ці гроші лише на оті 50 тисяч кілометрів доріг національного значення, за 7-10 років ми відремонтуємо усю цю мережу", - сказав він.

В уряді погодились, що лише 10% українських доріг придатні для сучасного транспорту. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян. Своєю чергою Гройсман заявив, щоі 95% відсотків доріг розвалені, але гроші є тож слід працювати над автошляхами "належно". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація