Споживання м'яса збільшилось, а от ковбаси українці стали їсти менше.
Ковбас українці почали їсти менше, йдеться у сюжеті телеканалу ZIK.
Виробництво ковбас за перше півріччя залишилося у старих обсягах, а от споживання м'яса зросло.
Тобто українці почали більше надавати перевагу непереробленому м'ясу. Його споживають вже на 10% більше - а це цілий мільйон тонн у забійній базі.
Торік на одного українця припадало 54 кілограми м'яса. Із них 30% - ковбаси, а 70% було спожито саме м'яса.
Нагадаємо, раніше журналісти програми "Територія обману" з'ясували, що українцям в ковбасу додають шкіру тварин, харчові наркотики і отруту. До того ж виявилось, що українська тушонка і ковбаса нерідко робиться з тварин, хворих на туберкульоз, феноз і бруцельоз. Причому робити ковбасу і тушонку із хворих тварин в Україні цілком законно.