Українцям анонсували строки цьогорічного лютування епідемії грипу

Українцям анонсували строки цьогорічного лютування епідемії грипу

Пік хвороби припаде на передноворічний час.

Пік епідемії грипу в Україні очікують у кінці грудня та на початку січня наступного року. Про це повідомили у Центрі громадського здоров'я МОЗ України, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

За даними ВООЗ, у прийдешній сезон хворітимуть більше людей, ніж торік. Тож поки епідемія не почалася, українцям радять провакцинуватися від грипу. Необхідні препарати з’являться в київських пунктах щеплення в листопаді. Цьогоріч їх буде 10 у визначених районних поліклініках. «Ми на початку листопада своїм наказом регулюємо цей процес і закуповуємо вакцину у постачальників – ту вакцину, яка пройшла сертифікацію. І постачаємо її на пункти щеплення», - пояснив генеральний директор КП «Фармація» Руслан Світлий.

МОЗ попередило, коли варто очікувати пік епідемії грипу та початку вакцинації

МОЗ попередило, коли варто очікувати пік епідемії грипу та початку вакцинації

У Держлікслужбі поки що пройшла контроль якості одна вакцина з Кореї, а ще три вакцини перереєстровані ще влітку та чекають на висновок експертизи. «Під час вакцинування на другий третій тиждень утворюються специфічні антитіла, і такий організм при зустрічі з вірусом реагує значно по-іншому. Поки що ситуація контрольована, є поодинокі випадки, але саме грип ще не діагностовано», - розповів заступник директора центру первинної медико-санітарної допомоги Сергій Ціпоренко.

Фахівці ВООЗ прогнозують, що цьогоріч в Україні поширюватимуться одразу три штами грипу – «Гонконг», «Брісбен» та «Мічиган». Останній, як вважає український експерт Тетяна Дихановська, буде найбільш поширеним.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація