Українські компанії викрили на постачанні продуктів до "ЛДНР" на понад 500 млн гривень

Ділки прикривалися нібито постачанням харчування до Африки.

Співробітники Служби безпеки України викрили схему постачання продуктів харчування на територію "ЛДНР".

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

"Протягом 2017 року два вітчизняні комерційні підприємства мали експортувати продукти харчування на адресу іноземних компаній транзитом через територію РФ. Натомість комерсанти здійснили незаконне постачання продуктів харчування на тимчасово окуповані території нашої держави на загальну суму понад 500 мільйонів гривень", - з’ясували силовики.

Як зазначається, після перетину українсько-російського кордону продукція за схемою "перерваного транзиту" доправлялася організаторами протиправної схеми на територію ОРДЛО.

За даними експертизи, лише за одним із контрактів на постачання продуктів харчування нібито до однієї з африканських країн державному бюджету завдано сім мільйонів сімсот тисяч гривень збитків.

Наразі слідчі СБУ оголосили трьом фігурантам провадження про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Нагадаємо, 5 червня, після півторамісячної перерви в Мінську відбулися чергові переговори щодо ситуації на українському Донбасі.

Очільник української делегації в Тристоронній контактній групі, другий президент України Леонід Кучма запропонував прописати в угоді щодо режиму тиші на Донбасі пункт "не стріляти у відповідь" та зупинити економічну блокаду Донбасу.

Зазначимо, Кучма озвучив позицію президента України Володимира Зеленського. "На засіданні Тристоронньої контактної групи я висловив ті побажання, які почув від президента", - сказав він.

Своєю чергою українські політики та посадовці жорстко відреагували на пропозиції президента України Володимира Зеленського зняти економічну блокаду Донбасу та заборонити стріляти у відповідь, які озвучив Леонід Кучма під час засідання ТКГ.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація