Усі загиблі через обвал будинку у Дрогобичі померли миттєво – рятувальники

Усі загиблі через обвал будинку у Дрогобичі померли миттєво – рятувальники

Фото: Управління ДСНС України у Львівській області

Однак, точну причину їхньої смерті визначать судмедексперти.

Начальник департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук вважає, що усі восьмеро людей, які загинули через обвал будинку у Дрогобичі (Львівська область), померли миттєво. Про це він розповів у коментарі ТСН.ua.

"8 жертв, сподіваємось більше загиблих нема за наявною у нас інформацією. За ознаками, коли були виявлені тіла, вони були стисненими. І ті зовнішні ознаки, які ми бачили, говорять, що люди отримали травми не сумісні з життям", - розповів він.

Як повідомила з місця події кореспондентка ТСН Алла Пасс, сьогодні опівночі рятувальники з-під завалів дістали тіла чоловіка, двох жінок та хлопчика. Годину тому рятувальники виявили тіло 8-ї загиблої людини.

"Знаходити загиблих почали о пів на першу ночі. І їх виявилось більше, ніж думали спочатку. Це 5-річний хлопчик, 42 -річний чоловік, Три жінки - 79, 64 та 80 років. Останню жертву під завалами знайшли рівно годину тому - це 21-річна дівчина. Про її присутність у будинку рятувальники дізналися не одразу. Пошуковці припускають: вижити під завалами жоден з загиблих шансів не мав. Хоча точно це скаже судмедекспертиза, але швидше за все люди загинули миттєво, в момент обвалу", - розповіла вона.

Наразі точної його причини в поліції поки не назвали. "Розглядають кілька версій: поганий стан будинку, втручання у несучі конструкції, не виключають і витік газу. Щоправда потерпілі кажуть, вибуху не чули. Проте за кілька хвилин до обвалу, у будинку з'явився дивний тріск", - уточнила Пасс.

В інші під'їзди, що вціліли від обвалу, мешканців не пускають, навіть забрати речі. Більшість з них ночували у родичів, а від мародерів будинок охороняє поліція.

Тим часом у ДСНС повідомили, що пошуково-рятувальні роботи завершено.

"Оперативна інформація щодо руйнування під’їзду у чотириповерховому житловому будинку у м. Дрогобич Львівської області. Пошуково-рятувальні роботи завершено. За оперативною інформацією під завалами людей не має.

Тривають роботи з розбору завалу будівельних конструкцій. Під час робіт силами ДСНС врятовано 7 осіб, зокрема, 5 дітей.

Під завалами виявлено тіла 8 осіб:
28 серпня 2019 року:
жінку (1975 р.н.) - 05:20;
чоловіка (1962 р.н.) - 8:25;
29 серпня 2019 року:
чоловіка (1977 р.н.) - 00:20;
жінку (1940 р.н.) - 02:50;
жінку (1955 р.н.) - 03:16;
хлопчика (5 років) - 03:29;
жінку (1939 р.н.) - 04:50;
жінку (1998 р.н.) - 06:00", - йдеться у повідомленні рятувальників.

Нагадаємо, вночі 28 серпня о 02:46 у Дрогобичі сталося обвалення під'їзду у чотириповерховому житловому будинку. Рятувальники витягли з-під завалів 7 осіб, серед них – одна дитина. Раніше повідомлялося, що троє людей загинули. Протягом дня продовжують руками та із застосуванням засобів малої механізації й інженерної техніки розгрібати завали під'їзду 4-поверхового будинку. Під руїнами можуть бути ще щонайменше п'ятеро людей.

Обвал у Дрогобичі: активна фаза пошуково-рятувальної операції завершилась

Обвал у Дрогобичі: активна фаза пошуково-рятувальної операції завершилась

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал будинку в Дрогобичі
Наступна публікація