В Івано-Франківській області ветеран АТО підірвався на гранаті

В Івано-Франківській області ветеран АТО підірвався на гранаті

фото / "Вікна"

Про загибель 51-річного чоловіка повідомив у поліцію його батько.

У вівторок, 31 серпня, в Калуші Івано-Франківської області внаслідок вибуху гранати загинув чоловік. Інцидент стався у квартирі п'ятиповерхівки.

Про це повідомила пресслужба поліції Івано-Франківської області.

"До поліції надійшло повідомлення від чоловіка про те, що у квартирі він виявив свого сина із тілесними ушкодженнями. Попередньо встановлено, що мешканці будинку близько 16:00 почули звук, схожий на вибух, але не зорієнтувалися, де він пролунав", - йдеться у повідомленні.

Фото: ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області.

У квартирі, де стався вибух, поліцейські виявили 51-річного чоловіка, який помер від травм, ймовірно, отриманих внаслідок вибуху гранати.

На місці події криміналісти вилучили залишки вибухового пристрою, їх направлять на проведення експертизи.

Фото: ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області.

Як інформують "Вікна" з посиланням на Калуський районний відділ поліції, загиблим виявився 51-річний ветеран АТО Анатолій Новічонок. Чоловік загинув у квартирі 91-річного батька на вулиці Січових Стрільців. Батько загиблого від вибуху не постраждав, не постраждали і сусіди та їхнє майно.

За словами голови "Громадського об’єднання Калущини учасників бойових дій (АТО) на сході України імені Романа Шухевича" Олександра Соколовського, це було необережне поводження з гранатою.

"Впевнений, що це було необережне поводження з гранатою, не самогубство в жодному разі. Він впав животом на гранату, щоб зменшити наслідки вибуху", — розповів Олександр Соколовський.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією - ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство із додатковою кваліфікацією - нещасний випадок) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування будуть встановлені всі обставини події.

Нагадаємо, 20 лютого в Дрогобичі Львівської області на вулиці від вибуху гранати загинули два чоловіки, ще одна жінка отримала травми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація