В окупованому Криму загинули українські бойові дельфіни - постпред президента

В окупованому Криму загинули українські бойові дельфіни - постпред президента

Дресировані тварини відмовилися взаємодіяти з новими російськими тренерами.

В окупованому Криму загинули бойові дельфіни, які до анексії півострова належали Військово-морським силам України.

Про це повідомив постпред президента України Петра Порошенка в автономній республіці Крим Борис Бабін, передає "Обозреватель".

За його словами, росіяни отримали свистки, за допомогою яких дельфіни контактували зі своїми тренерами у ВМС України, і все інше спеціальне майно.

"Дресировані тварини відмовилися не тільки взаємодіяти з новими російськими тренерами, але відмовилися від їжі і через якийсь час загинули", - сказав Бабін.

Постпред президента зазначив, що станом на 2018 рік український флот не веде жодної практичної або науково-дослідної роботи з використання морських ссавців.

"Військові частини, які займалися цим, вийшли з окупованого Криму без майна і тварин", - сказав Бабін.

Нагадаємо, прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим повідомляла, що будівництво РФ мосту через Керченську протоку може призвести до екологічної катастрофи. Правоохоронці повідомляють про порушення правил екологічної безпеки (ст. 236 КК України) під час будівництва транспортного переходу до півострову Крим через Керченську протоку, що спричинило тяжкі наслідки природному навколишньому середовищу. Масштабні роботи можуть перетворити Азовське море в Чорноморську затоку. Різка зміна хімічного складу води призведе до загибелі багатьох живих організмів, у тому числі, дельфінів, які занесені до Червоної книги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація