В окупованому Криму призначили заміну Поклонській

В окупованому Криму призначили заміну Поклонській

В окупованому Криму призначили заміну Поклонській

Фото: Скріншот

Ним став колишній перший заступник прокурора Москви Олег Камшилов.

Так звана "державна рада" Криму сьогодні, 28 грудня, на позачерговому пленарному засіданні погодила призначення Олега Камшилова, який раніше працював першим заступником прокурора Москви, на посаду "прокурора" окупованого Криму, передає ТАСС.

"Генеральний прокурор вносить на ваше погодження на посаду прокурора Камшилова Олега Анатолійовича", – зазначив він.

За словами заступника генпрокурора, "Камшилов має великий досвід роботи і за своїм професійним якостям зможе організувати діяльність прокуратури Республіки Крим".

Своєю чергою Камшилов зазначив, що на новій посаді бачить свою роботу в контролі за використанням коштів, які спрямовуються у окупований Крим з федерального бюджету, у створенні умов для ведення бізнесу та здорової конкуренції. Він також висловився за взаємодію прокуратури з органами "кримської влади".

За узгодження його кандидатури на посаду прокурора проголосували 62 з 62 депутатів, присутніх на сесії. 

Наголошується, що Камшилов був першим заступником Омського міського прокурора, першим заступником прокурора Красноярського краю, з 24 листопада 2015 року - першим заступником прокурора міста Москви. Раніше, з травня 2014 по жовтень 2016 року, кримським прокурором була Наталя Поклонська, обрана депутатом Державної думи.

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін указом № 530 від 06.10.2016 звільнив "прокурора" Криму Наталю Поклонскую. Раніше повідомлялося, що 26 вересня "прокурор" окупованого Криму Наталія Поклонська написала заяву в Генеральну прокуратуру РФ про звільнення у зв'язку з обранням в Державну думу.

Поклонська стала депутатом нелегітимної Державної думи за квотою окупованого Криму за списками партії "Єдина Росія". Вона очолила комісію з контролю за достовірністю відомостей про доходи парламентаріїв.

Повʼязані теми:

Наступна публікація