В "Укрпошті" погрожують припинити доставку пенсій

В "Укрпошті" погрожують припинити доставку пенсій

Фото: Getty Images

На кожній доставці підприємство втрачає 19 гривень.

"Укрпошта" припинить доставляти пенсії та закриє до 7 тисяч відділень у селах через збитковість.

Про це заявив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

За його словами, одна з головних причин збитковості – доставка пенсій за тарифами нижче собівартості. "На кожній доставці втрачаємо 19 гривень", - підрахував гендиректор.

Він додав, що тариф залишається незмінним від 2004 року. Смілянський зазначив, що актуалізація пенсійного тарифу не закладена і в проекті держбюджету на 2019 рік.

"Ми підготували антикризовий план, який введемо 1 листопада, якщо тариф не буде прийнятий. Це означає, що "Укрпошта" змушена буде оптимізувати мережу в селах, вибудувану під доставку пенсій", - заявив він.

"З 1 січня 2019 року не будемо доставляти пенсії, закриємо 5-7 тисяч стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного і виробничого персоналу", - додав Смілянський.

За його словами, "Укрпошта" зосередиться на побудові поштово-логістичного та фінансового бізнесу в містах, а також там, де це доцільно і вигідно.

Нагадаємо, від нового року уряд планує запровадити другий рівень пенсійної системи. Це означає, що частину зарплати будуть відраховувати до нового накопичувального фонду. Там ростимуть відсотки. І на старості кожному з українців обіцяють дві пенсії.

Новий пенсійний фонд: наскільки він надійний та якими будуть внески

Новий пенсійний фонд: наскільки він надійний та якими будуть внески

Повʼязані теми:

Наступна публікація