Вдалий експеримент: у Моршині вакцинували 61% населення міста

Вдалий експеримент: у Моршині вакцинували 61% населення міста

Фото: УНІАН

У місті розгорнули масштабну інформаційну кампанію, щоб заохотити людей до вакцинації.

У місті Моршин Львівської області вакцинували від коронавірусу 61% населення в рамках пілотного проєкту із одночасної вакцинації.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на міського голову Моршина Руслана Ільницького.

"Станом на сьогодні (13 травня), ми маємо 61% провакцинованих першою дозою. Від завтрашнього дня починається вже вакцинація другою дозою. Якщо врахувати, що за останні кілька місяців, за даними наших лікарів, перехворіли на коронавірус до 15%, то можна говорити, що вже є достатня кількість вакцинованих, аби через кілька тижнів спостерігати формування колективного імунітету. Це моя думка, офіційної позиції МОЗу я поки не знаю", - зазначив очільник міста.

Нагадаємо, пілотний проєкт із вакцинації розпочався у Моршині 16 квітня. Мета – колективний імунітет місцевих мешканців і працівників санаторіїв, щоб зробити місто безпечнішим і відкрити курорт.

На понад 4 тисячі населення - у містечку 3 пункти вакцинації. Загалом для Моршина виділили майже дві з половиною тисячі доз вакцини. Щеплюють тільки доросле населення:

"Вакцина виробництва Китай, називається "CoronaVac". Особливості умови зберігання - однакові умови як для всіх вакцин - в холодильнику», - каже лікарка Наталія Галамай.

Моршин - дійсно перше місто в Україні, де пішли на такий експеримент. Причина - у туристах, точніше, їхній нестачі через пандемію. Моршин - бальнеологічний курорт, і місто виживає тільки за рахунок туристів. До пандемії їх було зо 30 тисяч на рік, а зараз одиниці. 

Новини України: у Моршині розпочали масове щеплення від COVID-19

Новини України: у Моршині розпочали масове щеплення від COVID-19

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація