Вибори до Верховної Ради відбулися – голова ЦВК

Вибори до Верховної Ради відбулися – голова ЦВК

Фото: Associated Press

ЦВК вже підраховує голоси.

Голова ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що Парламентські вибори в Україні відбулися. Про це вона повідомила під час брифінгу в Києві.

"Таких подій, які б поставили під сумнів проведення цієї парламентської кампанії, не було, і вона є такою, що звершилась", - розповіла Сліпачук.

За її словами, ЦВК поступово буде переходити до режиму підрахунку голосів. При цьому вона наголосила, що попри літній період, активність виборців була достатньо високою.

Станом на 9 ранку, Центральна виборча комісія обробила 44,19% голосів

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Причиною їхнього проведення стало те, що на інавгурації президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Раду XVIII скликання через формальну відсутність коаліції від 2016 року.

Згідно з даними головних екзитполів, на виборах перемогу здобула партія "Слуга народу". Вона набирає трохи більше 44%. Також до парламенту проходять "Опозиційна платформа – За життя" (понад 12%), "Європейська Солідарність" (понад 8%), "Батьківщина" (близько 7,5%) та "Голос" (близько 6%). На межі статистичної похибки перебуває також і партія "Сила і честь".

Як голосували зірки на парламентських виборах 2019

Як голосували зірки на парламентських виборах 2019

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація