Загиблу на залізниці під Києвом дівчинку ховатимуть у закритій труні

Загиблу на залізниці під Києвом дівчинку ховатимуть у закритій труні

Фото: УНІАН

Подібні смерті дедалі частіше трапляються у столичному регіоні.

У Боярці на Київщині оплакують 10-річну дівчинку, яку днями збив потяг. Дитина пішла з дому по морозиво і більше не повернулася, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ганна Павлівна перебирає останні фотографії онуки і не може повірити, що її вже немає. Біда сталася за кілька сотень метрів від будинку – біля місцевої залізничної станції. Дівчинка йшла в магазин через колії за 150 метрів від надземного переходу. Її тіло знайшли за кілька метрів від місця зіткнення з потягом – у ямі. Місцеві чули, як машиніст сигналив дівчинці та навіть гальмував, однак хвиля повітря все ж притягнула її до поїзда. Мар'яна загинула на місці. "Сказали, що закритій труні ховатимуть", - плаче бабуся.

У Боярці на залізничних коліях знайшли мертвою і з понівеченим обличчям 10-річну дівчинку

У Боярці на залізничних коліях знайшли мертвою і з понівеченим обличчям 10-річну дівчинку

На місці загибелі дівчинки - плями крові, квіти та цукерки. Усе це тутешніх жителів не насторожує – замість надземного переходу люди досі обирають колії, щоби скоротити дорогу від сусіднього села до міста. "Нам обіцяли перехід підземний. Узагалі ніхто не реагує на це. Ось бачите – велосипед, торби. Куди ж я на міст піду?", - каже одна з жіночок поважного віку. Молодші люди також зізнаються, що регулярно йдуть через рейки, бо поспішають і хочуть скоротити шлях.

У Боярці це вже друга смерть на залізниці за тиждень – минулими вихідними чорна стрічка опинилася на фотографії ще однієї Мар'яни, якій було 26 років. Вона загинула на переїзді, бо йшла в навушниках і не почула шуму потяга, який наближався. Перед тим вийшла з автобуса і просто пішла слідом за людьми, які переходили залізничні колії.

Правоохоронці кажуть, що отримують повідомлення про загибель людей на залізниці ледве не щодня. Основна причина – перехід у невстановлених місцях і неуважність пішоходів. За обома боярськими випадками в поліції відкрили кримінальні провадження за порушення правил безпеки або експлуатації транспортного засобу. Якщо доведуть провину машиністів, їм загрожуватиме ув'язнення до 10 років. Але поліцейські майже певні, що винними у своїй загибелі є самі перехожі.

Кореспондент ТСН Борис Бондарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація