Амазонки війни. Історії жінок, які стали волонтерами на Донбасі

Амазонки війни. Історії жінок, які стали волонтерами на Донбасі

Журналісти з'ясували, чому українські красуні проміняли мирне спокійне життя на допомогу бійцям АТО під обстрілами бойовиків.

На Донбасі четвертий рік пліч-опліч із українськими військовими віддають здоров'я та молодість жінки-волонтерки, йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Однією з красунь, яка замість власної кар'єри допомагає бійцям, є колишня російська співачка, акторка, модель та волонтерка Алла Мартинюк, яка прожила 6 років в Москві. Дівчина має за плечима шість корон на конкурсах краси і три роки невтомної допомоги АТОвцям – Алла пожертвувала на армію уже понад 5 млн грн.

Із 18 років вона співала у відомому російському гурті "ВИА Сливки", дружила з топовими зірками РФ, готувалася до сольної кар'єри і була нарозхват у московських режисерів. Проте події на Батьківщині шокували її, і Алла кардинально змінила своє життя. Замість того, щоб надалі підкорювати Росію, Алла стала підтримувати поранених бійців у шпиталі, а коли мобілізували її двоюрідного брата, і сама поїхала на Донбас. Тепер красуня розбирається у зброї не гірше за чоловіків і має власний позивний, який вона взяла собі за сценічний псевдонім, - "Бріджит". Вдома на неї щодня чекають дві донечки та мама, які особисто долучаються до допомоги фронту.

Інша волонтерка, Аліна Михайлова, пішла в АТО зі студентської лави. У буремному 2014-му вона, студентка-політолог, стала волонтером "Армії SOS". Нині ж дівчина вже інструктор із польової медицини, хоча з дитинства страшенно боялася крові, аж до знепритомнення.

Разом із подругою, інструктором з позивним "Куба", яка до анексії Криму щороку запалювала на танцювальному фестивалі "Казантип", Аліна випробовує курсантів-медиків у реалістичних бойових умовах у лісі під Павлоградом. Іспит нагадує видовищну гру і аж не віриться, що ці веселі дівчата-інструктори бачили всі жахи війни зі справжніми пораненими та загиблими.

Уже фірмовий сміх "Куби" та посмішка її напарниці Аліни заряджають на успіх усю передову, натомість друзі досі не розуміють, чому така життєрадісна жінка, яка професійно займалася танцями та захоплювалася мандрами, змінила усе на фронт.

Своєю чергою Лілія Болбат почала допомагати військовим, коли бойовики захопили її місто – Маріуполь. До подій на сході країни вона мала все, про що може мріяти жінка - коханий чоловік, красуні донечки, затишне сімейне гніздечко, але після захоплення міста озброєними людьми зрозуміла, що сидіти склавши руки не можна, адже війна сама не закінчиться, і почала таємно, ризикуючи власним життям, допомагати бійцям АТО.

Згодом будинок Лілії потрапив під страшний обстріл із "Градів", а вся її родина отримала контузію, але, на щастя, змогла на охопленій вогнем машині врятуватися. Цей страшний обстріл, виснажлива допомога і життя за кілометр від війни відчутно вдарили по здоров'ю Лілії та дітей, які досі не можуть відійти від тих моторошних подій. Після всього пережитого жаху Лілія зрозуміла, що найцінніші речі у житті не матеріальні і тепер як турботлива мама мріє, щоб кожен спав спокійно у своїй рідній домівці.

Гроші дізналися як живуть красуні в АТО

Гроші дізналися як живуть красуні в АТО

Повʼязані теми:

Наступна публікація