"Блокадники" заявили про запрошення від Гройсмана на перемовини й висунули свої вимоги

"Блокадники" заявили про запрошення від Гройсмана на перемовини й висунули свої вимоги

Фото: Reuters

Протестувальники також анонсували кількатисячний мітинг під Верховною Радою.

Прихильники блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу вимагають від депутатів Верховної ради продовження блокади, а також прийняття закону про окуповані території.   

Так, вони анонсували кількатисячний мітинг під Верховною Радою, наразі там вже збираються люди, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Крім того, "блокадники" повідомили на своїй сторінці у Facebook, що отримали офіційне запрошення  на перемовини від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Відтак, вони висунули йому свої вимоги, а саме негайне звільнення полонених та прийняття закону, який забороняє торгівлю з непідконтрольними районами Донбасу.

Під Верховною Радою анонсують кількатисячний мітинг

Під Верховною Радою анонсують кількатисячний мітинг

Вони також озвучили пропозицію Гройсмана. За словами протестувальників, прем'єр запропонував входження представників штабу блокади до комісії з обміну полоненими.

"Кабінет міністрів скасовує дозволи, видані СБУ на переміщення товарів, і видає Постанову, що регулює переміщення вантажів у відповідності з Законом про боротьбу з тероризмом", — озвучили вони другу пропозицію Гройсмана.

"Блокадники" зазначили, що прем'єр їм повідомив про незмогу впливати на більшість БПП і НФ у парламенті, тож прийняття Закону від нього не залежить.

Штаб блокади торгівлі з окупантами пообіцяв розглянути пропозиції Гройсмана і після консультацій з експертами та членами штабу дати відповідь.

Так чи інакше, протестувальники не збираються зупиняти блокаду.

Нагадаємо, у неділю, 19 лютого, біля Стели Незалежності на Майдані в Києві відбулася акція, організована ОУН та бійцями добровольчих батальйонів — так зване Віче на підтримку блокади торгівлі з непідконтрольними територіями Донбасу. Потім вони ходою вирушили до Адміністрації президента з вимогою прийняти закон про окуповані території.

Протестувальники намаглися заблокувати Адміністрацію президента. Вони також заявили про намір встановити наметове містечко на Банковій.

Ввечері стався конфлікт, який тривав півгодини. Силовики намагалися взяти активістів у кільце, а протестувальники намагалися блокувати АП. Кілька разів над головами пролітали петарди і лунали вибухи. 

Тоді п'ятьох мітингарів затримали. У Деснянському райвідділі активістів допитували кілька годин, але потім відпустили.

За фактом травмування правоохоронців під час сутичок Національна поліція України розпочала кримінальне провадження.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація