Бойовики накрили артилерією українські позиції біля Золотого. ТСН отримала ексклюзивні кадри обстрілів

Бойовики накрили артилерією українські позиції біля Золотого. ТСН отримала ексклюзивні кадри обстрілів

Фото: Associated Press

Неподалік лінії розведення військ відбулося зіткнення сил.

Починаючи від 5-ї години ранку 18 лютого йде інтенсивний бій між бойовиками та українськими військами в районі Золотого, Оріхово та Новотошківки.

За даними ТСН, вороги накривають позиції бійців збройних сил України ствольною артилерією. Вибухи чути за кілька кілометрів.

Окрім цього з боку так званої "ЛНР" російські формування почали гатити чи не по всій лінії розмежування на Луганщині. Жителі Лисичанська розповідають, що розриви чути навіть в їхньому місті, а це за три десятки кілометрів від позицій. Також є інформація, що один зі снарядів влучив у приватний будинок у селі Новотошківка.

Неподалік лінії розведення військ вже кілька годин триває бій

Неподалік лінії розведення військ вже кілька годин триває бій

Станом на 8:30 обстріли тривають, але їхня інтенсивність знизилась.

"Десь з 5 години ранку йде інтенсивний бій, район Золотого (ш-та Родіна), Оріхово та Новотошківки. Обстріли чути і в Лисичанську. Накривають квадрати, так як у 2015 році, калібр 120 і вище. Кулі долітають до Золотого, в Новотошківці попадання у житловий масив, зруйновано житло. Ось таке розведення і режим тиші, і для ЗСУ миротворча команда "наблюдать, не отвечать". Де ОБСЄ де всі інші, де "доблісні полководці" від миру?", – прокоментував ситуацію радник голови Луганської ОДА Віталій Шведов.

Десь з 5 години ранку йде інтенсивний бій, район Золотого (ш-та Родіна), Оріхово та Новотошківки. Обстріли чути і в...

Опубліковано Виталієм Шведовим Понеділок, 17 лютого 2020 р.

Нагадаємо, 29 жовтня о 12.00 годині відбувся процес розведення з обох сторін на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ було підтверджено  розведення сил та засобів. Разом з тим добровольці у Золотому на Луганщині заявляють, що умови розведення сил на ділянці не були дотримані, а обстріли неподалік постійно продовжуються.

Повʼязані теми:

Наступна публікація