ФСБ телефонує жителям Донеччини, щоб дізнатися про ставлення до Захарченка – ГУР

ФСБ телефонує жителям Донеччини, щоб дізнатися про ставлення до Захарченка – ГУР

Фото: Getty Images

Також людей опитують про методи його управлінської діяльності.

ФСБ Росії під виглядом представників місцевих ЗМІ здійснює анонімне телефонне опитування населення тимчасово окупованих територій Донецької області щодо особистого ставлення до так званого глави "ДНР" Олександра Захарченка.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Окрім того, людей опитують про методи його управлінської діяльності.

Також російське "командування" дало вказівку посилити тиск на представників ОБСЄ.

"Російським окупаційним командуванням надано вказівку керівництву 1 АК (Донецьк) ЗС РФ посилити тиск на представників ОБСЄ та введення в оману членів Спеціальної моніторингової місії стосовно кількості обстрілів та їх напрямків уздовж лінії розмежування. При цьому, спостерігачам не надається дозвіл на відвідування населених пунктів, які нібито були обстріляні силами АТО, а також чиняться перешкоди моніторингу потенційних місць ввезення військової техніки з території РФ", - йдеться у повідомленні.

На території Росії, зокрема, активізувалася робота вербувальних центрів "добровольців" для подальшого направлення на Донбас.

"Відібраний особовий склад відправляється до пунктів збору у Ростовській області з метою їх допідготовки та розподілу. Пріоритет надається тим, які вже мають досвід бойових дій, у т.ч. в Сирії", - повідомляє ГУР. 

Раніше повідомлялося, що на Донбасі серед бойовиків "11-го омсп" ширяться чутки щодо проведення наступальної операція для повернення позиції на Авдіївському напрямку. За словами Тимчука, велика частина бойовиків ставиться до можливості проведення такої успішної наступальної операції скептично, вважаючи, що подібна інформація доводиться до особового складу винятково для підняття рівня морально-психологічного стану, який погіршився через значні втрати, яких зазнав "11 полк" в період останньої ескалації бойових дій. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація