На Донеччині виявили двох інформаторок, які передавали бойовикам дані про ЗСУ

Обом затриманим повідомили про підозри.

Правоохоронці затримали у Лиманському районі на Донеччині, поблизу лінії розмежування, двох жінок, які були інформаторками бойовиків "ДНР" та повідомляли їм дані про підрозділи Збройних сил України.

"Обидві жінки пройшли детальний інструктаж у Донецьку, який відвідували нібито у приватних справах. Куратори відпрацювали їм завдання, канали зв’язку, узгодили умовний "сленг" для передавання потрібних терористам даних. За завданнями кураторів диверсійно-розвідувального підрозділу "ДНР" спільниці збирали і засобами електронного зв’язку передавали відомості про підрозділи ЗСУ, їхню чисельність, озброєння, місця дислокації та напрямки переміщення у районі проведення ООС, насамперед залізничним сполученням. Отримані дані російські найманці використовували для планування військових дій та диверсій", - зазначили в пресцентрі СБУ.

Одну з інформаторок затримали наприкінці минулого року, іншу – нині.

Під час обшуків правоохоронці вилучили доказові матеріали, що підтверджують агентурну діяльність затриманих на користь бойовиків "ДНР".

Обом фігуранткам кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України.

Контррозвідники СБУ також встановили особи бойовиків-кураторів, із якими співпрацювали затримані. Їхня участь у діяльності терористичної організації задокументовано у межах досудового розслідування за ч. 1 ст. 258-3 КК України. Їм також повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованих їм злочинів.

Раніше в українській армії виявили шпигуна, який працював на спецслужби Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація