Під час операції у Бєлгородській області РФ було зібрано цінну інформацію для розвідки - ГУР

Під час операції у Бєлгородській області РФ було зібрано цінну інформацію для розвідки - ГУР

Представник ГУР Андрій Юсов розповів про виснаження силового апарату Путіна / Скриншот з відео

Андрій Юсов зазначив, що сили опору діють як у прикордонних селах Росії, так і в столичному регіоні країни-агресора.

Під час операції в Бєлгородській області була зібрана важлива інформація для української розвідки.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передає пресслужба ГУР.

Наразі завданням російських партизанів є звільнення держави від режиму Володимира Путіна. Андрій Юсов наголосив, що сили опору діють як у прикордонних селах Росії, так і в столичному регіоні країни-агресора.

"Їхнє завдання наразі, якщо ми говоримо про Бєлгородщину, це визволення цих земель від панування режиму Путіна, який для мешканців цих територій — представників різних народів, різних національностей — є очевидно режимом внутрішньої окупації. А якщо ми говоримо про низку народів, які мають вищий рівень певної політичної свідомості, то це навіть не внутрішня окупація, це, власне, пряма зовнішня окупація — наприклад, якщо ми говоримо про народи Кавказу або Татарстан", - цитує Юсова пресслужба ГУР.

Представник розвідки попередив, що українцям не варто переоцінювати реакцію Кремля на операцію "Російського добровольчого корпусу" і легіону "Свобода Росії" в Бєлгородській області в контексті ситуації на фронті. Однак, за його словами, російське керівництво змушене у відповідь на події в регіоні перегруповувати свої війська. Прорив добровольців через кордон Юсов назвав безумовним наслідком повномасштабного вторгнення РФ на територію України.

"Географічні й політичні назви територій можуть змінюватися. Територія, яка наразі називається "Російська Федерація" — в неї входять різні історичні землі, які в різні етапи по-різному називались. Тому сьогодні ця назва така, далі — будемо бачити", - наголосив він.

Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Представник військової розвідки додав, що внаслідок операції в Бєлгородській області було зібрано цінну для української воєнної розвідки інформацію, яка зі зрозумілих причин не буде розголошуватися. Однак частину цих даних, які він коротко охарактеризував як "король голий", отримав увесь світ. Як пояснив Юсов, йдеться про виснаження силового апарату Путіна та вразливість Росії до внутрішніх ударів.

Нагадаємо, 22 травня до Бєлгородської області зайшли добровольці легіону "Свобода Росії" та "Російського добровольчого корпусу". Своєю метою вони назвали створення демілітаризованої зони вздовж російсько-українського кордону та звільнення РФ від путінського режиму.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація