Потужні обстріли українських військових поблизу Мар'їнки та Авдіївки. Дайджест АТО

Потужні обстріли українських військових поблизу Мар'їнки та Авдіївки. Дайджест АТО

Фото: Reuters

Від початку доби втрат серед воїнів сил АТО не було.

Ситуація у зоні проведення АТО впродовж дня відносно стабілізувалась, але однак на окремих ділянках лінії зіткнення підрозділи бойовиків не припинили застосовувати зброю проти воїнів ЗС України. З початку доби незаконні збройні формування 16 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських захисників.

Про це у Facebook інформує прес-центр штабу АТО.

Приморський напрямок. На цій ділянці противник найбільш інтенсивно обстрілював українські позиції на підступах до Мар'їнки, використовуючи 82-мм міномети та гранатомети різних модифікацій. До слова, декілька мін противника знову влучили у житловий квартал цього міста неподалік КПВВ "Мар'їнка". На щастя, ніхто з місцевих не постраждав, однак робота КПВВ була на певний час призупинена. Зараз цей пункт пропуску працює у штатному режимі.
Також під ворожими обстрілами зі стрілецької зброї опинились оборонні укріплення сил АТО біля Водяного, Новотроїцького та Красногорівки.

Донецький напрямок. Рано-вранці бойовики проросійських НЗФ обстріляли українські опорні пункти у передмісті Авдіївки з мінометів калібру 82 мм та піхотного озброєння меншого калібру. В районі Зайцевого та Луганського били з озброєння БМП. Після 7.00 години ранку на цій ділянці фронту встановилось відносне затишшя.

Луганський напрямок. Тут з початку доби зафіксовано три факти порушення противником режиму припинення вогню. Одразу після опівночі ворог зі стрілецької зброї здійснив обстріли наших опорних пунктів біля Станиці Луганської та н.п. Донець. А близько 9.00 години ранку бандити вдарили з 82-мм мінометів та станкового протитанкового гранатомету по українських воїнах, котрі тримають оборону поблизу Новоолександрівки.

З початку доби втрат серед воїнів сил АТО не було.

Нагадаємо, вранці бойовики потужно обстріляли з гранатометів і кулеметів пункт пропуску "Мар'їнка". Через обстріл пропуск громадян призупинили.

Один військовий та один цивільний дістали поранення в зоні АТО

Один військовий та один цивільний дістали поранення в зоні АТО

Повʼязані теми:

Наступна публікація