Ракети у РФ не закінчаться ніколи: експерт розповів, чи вистачить сил українській ППО

Ракети у РФ не закінчаться ніколи: експерт розповів, чи вистачить сил українській ППО

Ракети в окупантів не закінчаться ніколи, каже Коваленко

Експерт Олександр Коваленко приголомшив сумним прогнозом щодо запасів ракет у Росії.

У РФ налагодили виробництво, тому ракети в окупантів ніколи не закінчаться.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у своєму Telegram.

Підрахунок ракет

Експерт підрахував, що від 28 квітня до 29 травня по Україні було запущено 198 ракет різної номенклатури, з яких 177 було збито. Таким чином, ефективність ППО у протидії ракетам становить 95%.

Коваленко звернув увагу, що від 9 березня до 28 квітня Росія не здійснювала масованих ракетних ударів по Україні. Він вважає, що за цей час ворог накопичував БК.

"Неодноразово я наголошував, що середній показник накопичення БК у росіян становить 2-5 ракет на добу ракетами різної номенклатури", — зазначає експерт.

За його підрахунками, окупанти за зазначений вище період могли накопичити від 100 до 250 ракет. За період від 28 квітня до 29 травня – від 60 до 150 ракет різної номенклатури.

"Станом на сьогоднішній день окупанти застосували 198 ракет. Накопичений потенціал від 9 березня станом на 29 травня у них міг бути максимум 350 ракет. Але я більше схиляюся до середнього показника накопичення — 250-270 ракет. Водночас враховуємо присутність ракет нетилового застосування", — каже експерт.

Що таке "різна номенклатура"

"На сьогоднішній день Росія може виробляти ракети Х-101/555, КРМБ "Калібр", 9М723/9М728 "Іскандер", Х-59, Х-31, Х-38, Х-47М2 "Кинжал" тощо. Тобто говорячи про "різну номенклатуру", мається на увазі не тільки виробництво ракет Х-101/555 або КРМБ "Калібр", якими обстрілюють тилову Україну. Наприклад, ракети Х-59 або Х-31 переважно застосовуються в передовій зоні. У них обмежений радіус дії та їх дуже рідко використовують у тилових містах", — пояснив Коваленко.

Чи вистачить в української ППО боєкомплекту для збивання ракет

Коваленко звернув увагу на низку деяких публікацій у західних виданнях про нібито вичерпання БК у ППО України.

"Виникає питання, якщо цей БК вичерпується і вичерпується, то чому ми продовжуємо збивати російські ракети з ефективністю 95%? За всіх цих чинників — як думаєте, чи вистачить нам найближчим часом БК, щоб збити, наприклад, 70+/-% російських ракет? Відповідь полягає в тому, що виробничі потужності наших партнерів вищі, ніж у наших ворогів. І наші партнери можуть їх нарощувати, а ворог — важко і не особливо", — каже експерт.

Чому ракети в РФ не закінчуються

Коваленко впевнений, що в окупантів ракети не закінчаться ніколи, тому що вони їх виробляють. Але зараз ракет у Росії значно менше, ніж було станом на 23 лютого 2022 року.

"І відновити цей потенціал вони не зможуть", — підсумував він.

Раніше військовий експерт Олександр Коваленко оцінив запаси іранських дронів у Росії.

Нагадаємо, сьогодні, 31 травня, речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк попередила, що ворог готується до нового ракетного удару.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали в Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація