У бойовиків недостатньо сил для повномасштабної агресії - Генштаб ЗСУ

У бойовиків недостатньо сил для повномасштабної агресії - Генштаб ЗСУ

Фото: Reuters

У Генштабі планують провести демобілізацію у кінець березня-квітень

На сьогодні у бойовиків на Донбасі недостатньо сил і засобів для проведення повномасштабної агресії.

Про це начальник прес-служби Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Так, ми цю інформацію про ситуацію в зоні АТО отримуємо від наших колег (розвідка). Цю інформацію ми аналізуємо і робимо відповідні корективи в плани бойових навчань і підготовки. Про прогнози і наші дії, пов'язані з можливою ескалацією ситуації, то ми в публічний площині постійно говоримо наступну тезу: у випадку, якщо ситуація на сході буде залишатися на тому ж рівні, як вона є, ми в певні терміни - кінець березня-квітень проведемо демобілізацію тих військовослужбовців, які призивалися на початку минулого року в рамках 4-ї хвилі мобілізації", – сказав Селезньов.

Начальник прес-служби Генштабу ЗСУ додав: "Щодо наших можливостей, ми робимо ставку не на кількісний склад, а на якісний. І саме сьогодні, у ці дні, на всіх полігонах підрозділи проходять черговий етап бойового злагодження для того, щоб мати бойову виучку і бути готовими до виконання завдань, у тому числі в АТО".

Селезньов підкреслив, що "станом на сьогоднішній день у бойовиків недостатньо сил і засобів для проведення повномасштабної агресії".

Повʼязані теми:

Наступна публікація