Україна може піти на поступки заради звільнення 107 заручників

Україна може піти на поступки заради звільнення 107 заручників

Фото: Reuters

Україна вимагає стійкого режиму тиші та відведення важких озброєнь.

У Мінську закінчилося засідання тристоронньої контактної групи. Україна вимагає припинення вогню з 1 вересня і звільнення 107 заручників.

Про це на власній сторінці в Facebook повідомила Дарка Оліфер, прес-секретар представника України в контактгрупі Леоніда Кучми.

"Українська сторона послідовно виконує Мінські угоди, і закликає Російську Федерацію і ОРДЛО не порушувати взяті на себе зобов'язання і з 1 вересня 2016 року все-таки припинити стріляти", - зауважила вона.

Україна вимагає стійкого режиму тиші, відведення важких озброєнь і підтвердження цього відведення СММ ОБСЄ, повернення Україні контролю за українсько-російським державним кордоном тощо.

"Ми продовжуємо роботу зі звільнення заручників. Заради того, щоб 107 осіб змогли повернутися до своїх близьких, Україна готова йти на серйозні компроміси", - написала вона.

Також Україна виступає проти шантажу з цього питання: "амністія стосується іншого пункту Мінських угод, і його рішення ніяк не пов'язане із звільненням людей".

Нагадаємо, що 

Президент України Петро Порошенко зустрівся з родинами українців, що знаходяться в полоні у проросійських бойовиків.

Під час зустрічі президент Петро Порошенко поінформував мам і дружин заручників про перебіг переговорного процесу звільнення заручників. За словами президента, зустріч з мамами та дружинами полонених готувалась давно і для нього дуже важливо надати конкретну інформацію щодо долі заручників.

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що бойовики "ДНР" і "ЛНР" повідомили українській стороні місцеперебування 45 полонених.

Про це заявив радник глави СБУ Юрій Тандіт. 

"До останнього нам говорили про від 21 до 26 заручників, і називалися різні цифри. Нині встановлено місце перебування 45 наших заручників", – заявив Тандіт.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що Україна готова до обміну з терористами полоненими у форматі "50 на 25".

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше радник голови СБУ Юрій Тандіт заявив, що на окупованій території Донбасу залишаються в заручниках 112 українських громадян, ще 10 - незаконно утримуються в Російській Федерації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація