Україна запропонувала розводити сили на Донбасі за новим принципом

Україна запропонувала розводити сили на Донбасі за новим принципом

Фото: УНІАН

Про ініціативу незабаром повідомлять учасникам нормандського формату.

Україна запропонувала проводити розведення сил і засобів на Донбасі за новим, секторальним принципом.

Про це президент Володимир Зеленський заявив 15 лютого під час виступу на безпековій конференції в Мюнхені.

Президент зазначив, що в контактній групі в Мінську українська сторона запропонувала і вже майже погодила одну ділянку розведення. Окрім цього українська сторона запропонувала новий принцип розведення.

"Відповідно до нього, лінія розмежування розбивається на сектори. Здійснюється поступове розведення сил і засобів, перехід від одного сектора до наступного можливий лише після того, як СММ ОБСЄ верифікує, що в секторі відсутні будь-які незаконні збройні формування, озброєні війська та військова техніка. Вже найближчим часом ми детально проінформуємо учасників нормандського формату про зміст цієї ініціативи", - заявив Зеленський.

Про цю ідею президент пообіцяв невдовзі розповісти іншим учасникам нормандського формату.

Нагадаємо, у день відкриття 56 Конференції з питань безпеки там поширили план припинення війни в Україні. Документ, створювали міжнародні організації у співпраці з Росією. Згадок про російську агресію там уникають. Натомість пропонують Україні відновити співпрацю з РФ без повернення Криму.  

МЗС України план засудило і заявило, що текст не відповідає офіційній позиції держави. Організатори згодом визнали, що на сайті документ опинився випадково і текст звідти прибрали.

Нову ділянку розведення військ та обмін полоненими обговорили в Мінську

Нову ділянку розведення військ та обмін полоненими обговорили в Мінську

Повʼязані теми:

Наступна публікація