В Луганській області попрощалися із комбатом, який підірвався на міні

Його поховають на Луганщині, звідки він родом.

На Луганщині попрощалися із командиром батальйону "Луганська-1" Сергієм Губановим. Раніше він разом із трьома бійцями підірвався на міні в зоні проведення ООС.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної держадміністрації.

Зазначається, що церемонія прощання відбулася у приміщенні Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру. Поховають Сергія Губанова на Луганщині, звідки він родом.

"У глибокій скорботі перед пам'яттю героя схилили голови його бойові побратими з батальйону "Луганськ-1", усі, хто пліч-о-пліч пройшов із ним бойовий путь довжиною у шість років", – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на церемонію прощання приїхали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан, генерал поліції 1-го рангу Сергій Князев, керівники силових відомств та органів влади.

Луганщина попрощалася із легендарним комбатом Сергієм Губановим У глибокій скорботі перед пам’яттю героя схилили голови...

Опубліковано Луганська обласна державна адміністрація Пʼятниця, 22 травня 2020 р.

"З початку російської збройної агресії проти України Сергій Леонідович (Губанов – ред.) боронив суверенітет і територіальну цілісність нашої держави в лавах поліцейських підрозділів. Брав участь у звільненні Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного від незаконних збройних формувань. Вимогливим, але мудрим і справедливим керівником, людиною честі із «золотим» серцем, істинним патріотом запам’ятають його бійці батальйону "Луганськ - 1". Пишаюсь тим, що особисто був знайомий з Сергієм Губановим!" – сказав у своїй жалобній промові голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Померлому бійцю президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання Героя України з врученням ордена Золотої Зірки. 

"Ми втратили легендарного командира батальйону "Луганськ-1". Сергій Губанов був одним з тих луганських міліціонерів, які весною 2014-го не зрадили присязі на вірність Україні. Він мріяв, щоб над Луганськом знову замайорів синьо-жовтий прапор. Настане день, і ця мрія обов'язково здійсниться. Вічна пам'ять нашому герою!", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, 20 травня поблизу селища Трьохізбенка Луганської області від осколкових поранень загинув командир батальйону "Луганськ-1" Сергій Губанов. Від отриманих травм комбат загинув на місці. Троє інших військових отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Зазначимо, що Губанов був одним із міліціонерів, які 2014 року не зрадили присягу та не перейшли на бік терористів "ЛНР". Відтоді він служив у зоні АТО на Донбасі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація