Dacia має намір випустити електричний варіант Sandero

Dacia має намір випустити електричний варіант Sandero

Dacia має намір випустити електричний варіант Sandero

Фото: Group Renault

Модель повинна з'явитися не раніше 2026 року.

Компанія Dacia збирається випустити електричний варіант хетчбека Sandero.

Про це повідомляє InsideEVs.

Зазначається, що ця модель буде побудована на базі перспективного Renault 5. Щодо термінів появи цього автомобіля на ринку, то він повинен з'явитися не раніше 2026 року.

Так, глобальна стратегія Альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi передбачає поступову відмову від двигунів внутрішнього згоряння усіма підконтрольними брендами. Однак щодо політики структури Dacia-Lada практично нічого не було відомо. Тепер же з’явилися перші подробиці про подальші кроки румунської Dacia.

Однак це не означає, що марка не планує повну електрифікацію свого модельного ряду. Уже зараз в Китаї виробляється бюджетний електромобіль Dacia Spring, який поставляється в Європу, і по праву може претендувати на звання одного з найдешевших "зелених" автомобілів.

Утім, румуни випустять електричні машини і в більших сегментах. Одним з таких автомобілів стане аналог Renault 5, який буде прямим спадкоємцем існуючого хетча Sandero. Датою дебюту може стати 2026 рік, проте конкретних дат поки ще немає. В Альянсі запевняють, що за вартістю модель зрівняється з Renault Clio.

Раніше розповідалося про те, що Dacia офіційно презентувала оновлений кросовер Duster.

Повʼязані теми:

Наступна публікація