Ілон Маск розповів про революційну розробку для автопілоту Tesla

Ілон Маск розповів про революційну розробку для автопілоту Tesla

Фото: Associated Press

Компанія створила "швидкісний" мікрочип для безпілотників.

Ілон Маск представив на закритому заході мікрочип для автопілота Tesla, продуктивність якого у 21 раз вища, ніж у аналогів Nvidia.

Мікросхема буде збирати дані з радара, GPS, ультразвукових сенсорів, а також з датчика кута повороту керма, повідомляє прес-служба Tesla.

За словами Маска, все це разом дозволить створювати безпілотники нового покоління.

Мікрочип будуть випускати на заводі Samsung у штаті Техас. Для Tesla він обійдеться на 20% дешевше попереднього. Обчислювальна платформа з двома новими чіпами вже встановлюється на нові Tesla Model S, X і 3. При цьому, перш ніж ухвалити рішення, система автопілота порівнює результати обох процесорів.

Мікросхема складається з шести мільярдів транзисторів, двопоточного прискорювача нейронної мережі, що працює на частоті два гігагерци і здійснює 72 трильйони операцій на секунду, графічного чипа з продуктивністю 600 гігафлопс і 12-ядерного процесора ARM Cortex-A72 (2,2 гігагерца).

Фото: Tesla

Саме завдяки інноваційному чипу в Tesla розраховують вже 2020 року запустити таксі-сервіс з безпілотниками. Власники електрокарів Tesla зможуть заробляти на сервісі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація