Кабачки, фаршировані гречкою та грибами

Кабачки, фаршировані гречкою та грибами

Фото: ТСН.ua

Такі кабачки, политі ароматним сметанним соусом, зроблять вашу вечерю дуже смачною та водночас легкою.

Ця страва хоч і виглядає ситно, однак не залишає відчуття тяжкості. А ось сметанний соус її лише збагачує — і смаком, і текстурою. Без нього страва була б менш вишуканою та смачною. Якщо ви використовуватимете магазинну сметану, її потрібно добре змішати з 1,5 ч.л. борошна, щоб не згорнулася грудками. Хоча можна використати і 30 % вершки.

Звісно, не кожен чоловік задовольниться вечерею без м'яса, тому до начинки можна додати трохи м'ясного фаршу.

Щодо м'якоті кабачка, що не використовується у рецепті, її потім можна додати до будь-якого супу або крем супу. 

Інгредієнти:

  • кабачки — 2 шт середнього розміру;
  • вершкове масло — 50 г;
  • варена гречка — 100 г;
  • цибуля — 1 шт;
  • печериці — 200 г;
  • сіль — до смаку;
  • майоран — 1 ч.л.;
  • чорний мелений перець — до смаку;
  • кроп — 1/2 пучка;
  • рослинна олія для змащування кабачків.

Для соусу:

  • вершкове масло — 30 г;
  • сметана (бажано домашня) або вершки 30 % — 200 мл;
  • цибуля — 1 шт;
  • сіль — до смаку.

Духовку слід розігріти до 200ᵒС. Тим часом у сковороді нагріти 20 г вершкового масла, додати цибулю, сіль і обсмажувати, помішуючи, до м'якості. Додати печериці, майоран і решту масла та смажити, доки випарує сік з грибів. Всипати гречку, приправити сіллю та чорним меленим перцем, добре перемішати й зняти з вогню.

Кабачки добре помити. Акуратно зрізати верхівки і вибрати ложкою більшу частину м'якоті. Викласти в них гречку з грибами та накрити зрізаними "кришками".

Фото: Фото: picantecooking

Помістити фаршировані кабачки в жаротривкий посуд. Змасти їхню поверхню рослинною олією, поставити в розігріту духовку і пекти 25-35 хвилин, доки не стануть м'якими.

Поки кабачки печуться, в сковороді розігріти вершкове масло, додати цибулю, посолити й смажити до м'якості. Додати сметану, довести до кипіння й варити, помішуючи, 3-4 хвилини — сметана повинна набути кремового відтінку. Перелити соус до блендера й збити до однорідності.

Дістати готові кабачки з духовки. Соус перелити в соусницю, а перед подачею поливати їм страву, щедро посипаючи кожну порцію кропом.

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Приєднуйтеся також до групи ТСН.Блоги на facebook та слідкуйте за оновленнями у розділі! 

Повʼязані теми:

Наступна публікація