Куряча печінка у вершково-гірчичному соусі

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Головне — не перетримати печінку на вогні, інакше з'явиться небажана гіркота.

Цю страву я приготувала спонтанно. Було холодно, і захотілось чогось зігрівального та душевного, і такий соус з цибулею та беконом, пряним коріандром, духмяним перцем та гірчицею, — це те, що треба! Головне, не перетримати печінку на вогні, інакше з'явиться небажана гіркота.

Куряча печінка у вершково-гірчичному соусі_5
picantecooking.com

Інгредієнти на 2 порції:

  • 600 г курячої печінки (можна замінити печінкою іншої птиці);
  • 50 г бекону (копченої грудинки), порізати кубиками;
  • 2 ст.л. рослинної олії;
  • 2 цибулини, порізати півкільцями;
  • 150 мл вершків 30%;
  • 100 мл курячого бульйону або води;
  • 2 ст.л. зернистої гірчиці;
  • 1/3 пучка петрушки, дрібно порізати;
  • 1/2 ч.л. меленого коріандру;
  • 1/4 ч.л. меленого духмяного перцю;
  • сіль до смаку;
  • чорний свіжо мелений перець.

Дивіться ВІДЕОрецепт, як готувати курячу печінку:

Приготування покроково:

1) У великій пательні, на середньому вогні, розігріти олію та додати бекон. Обсмажувати бекон доти, доки витопиться майже весь жир. Додати цибулю, посолити до смаку та тушкувати, часто помішуючи, до м'якості цибулі.

Куряча печінка у вершково-гірчичному соусі_1
picantecooking.com

2) Печінку розрізати на порційні шматки та викласти на сковорідку поміж цибулею. Обсмажувати печінку з двох боків до напівготовності.

Куряча печінка у вершково-гірчичному соусі_2
picantecooking.com

3) Вершки, бульйон, коріандр, духмяний перець та гірчицю змішати разом до однорідності. 

Куряча печінка у вершково-гірчичному соусі_3
picantecooking.com

4) Влити соус до печінки, посолити, добре перемішати та тушкувати все разом ще хвилин п'ять. Соус має стати дещо густішим, а печінка — дійти до готовності. 

Куряча печінка у вершково-гірчичному соусі_4
picantecooking.com

5) Зняти страву з вогню, приправити чорним меленим перцем й зеленню петрушки та подавати.

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com 

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції