Куряча печінка з соусом зі смородини з вином

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Готувати цю страву надзвичайно просто та швидко, а результат сподобається і дорослим, і дітям.

Готувати цю страву дуже просто. Найскладніше — це посмажити печінку правильно: так, щоб не пересмажити і щоб вона не була сирою всередині. Легше це зробити якщо перед приготуванням, печінка буде кімнатної температури. А смажити потрібно на середньому вогні.

Смородину перед приготуванням можна не розморожувати. Вино обов'язкове для загальної смакової гами. Страва хоч і романтична, але дітям також можна, бо під час інтенсивного кипіння алкоголю в ній не залишиться.

 Інгредієнти:

  • 400 г курячої печінки (почистити від прожилок);
  • 1 цибулина, порізати півкільцями;
  • 120 г смородини (можна замороженої);
  • 200 мл мадери або мускатного вина;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 50 мл бульйону;
  • 1 ст. л. коричневого цукру (можна замінити білим).

Приготування:

1) Печінку розрізати на великі шматки, обсушити паперовим рушником, посолити і приправити чорним свіжозмеленим перцем.

Куряча печінка, для блогів_2
picantecooking.com

2) Розігріти пательню, додати вершкове масло і рослинну олію. Печінку обсмажити з двох боків до готовності, так щоб не пересмажити (3-4 хвилини). Краще залишити трохи сирою в середині (вона ще дійде до готовності у соусі).

Куряча печінка, для блогів_3
picantecooking.com

3) Перекласти печінку на тарілку. У пательні, де смажилась печінка, обсмажити до золотистості цибулю, додати цукор і вино, готувати, помішуючи 2 хвилини, до випаровування алкоголю і концентрації рідини. Додати смородину. Томити одну хвилину.

Куряча печінка, для блогів_4
picantecooking.com

4) Викласти у пательню печінку, все разом прогріти протягом 2-х хвилин.

Куряча печінка, для блогів_5
picantecooking.com

5) Подавати одразу ж. За бажанням прикрасити м'ятою.

Куряча печінка, для блогів_1
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції