Мафіни з сиром та шинкою до сніданку

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Це надзвичайно поживний та корисний сніданок, а може і перекус, який готується за лічені хвилини.

Бутерброд жіночий та бутерброд чоловічий. Чули про таке? А от для французів це звична буденність і класика, майже, як багет чи круасан — сендвічі крок мадам та крок месьє. І я їх розумію!

Надзвичайно поживний та корисний сніданок, а може і перекус, який готується за лічені хвилини. Та якось в одній з кулінарних програм я вгледіла дещо цікавіше — мафіни на основі рецепту цих бутербродів. Ну і звісно, зробила все трішки по-своєму.

Вам знадобиться:

  • 250 г молока;
  • столова ложа борошна;
  • 40 г вершкового масла;
  • сіль, перець, суміш трав італійської кухні — за смаком;
  • 4-8 скибок тостового хліба;
  • 100 г сиру;
  • 4 яйця.
Мафіни на сніданок, для блогів_1
instagram.com/jb_foodphoto

Приготування:

1. У каструлі розтоплюєте половину масла, додаєте борошно. Перемішуєте все гарненько.

2. Додаєте молоко, сіль, приправи і чекаєте, доки суміш закипить і загусне. Це буквально 2-3 хвилини.

3. Форми для кексів змащуєте вершковим маслом.

4. Берете шматок тостового хліба і розкачуєте качалкою, щоб він став пласким. Покладіть у форму для кексу і притисніть до країв. Якщо шматки замалі і не дістають до країв ваших кексиків — розкачайте ще один шматок і покладіть зверху по діагоналі, щоб кутики обох шматків утворили таку собі корону.

5. Так вкладіть хліб у 4 кексові форми, змастіть його розтопленим вершковим маслом.

6. Далі за бажання покладіть шинку — в мене вегетаріанський варіант без неї. Потім столову ложку соусу. Зверху — яйце. Але злийте половину білка, бо все може не поміститися. Зверху покладіть ще ложку соусу і гарненько присипте натертим сиром.

7. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин, якщо хочете рідкий жовток — 5-8 хвилин.

Мафіни на сніданок, для блогів_3
instagram.com/jb_foodphoto

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/jb_foodphoto

Залиште свій коментар

Вибір редакції