Новорічний стіл довгожителя

А як щодо обіцянки собі харчуватися у наступному році здоровою їжею? Її можна втілити вже у новорічну ніч.

Новорічні свята — це час для бажань, нових цілей і мрій. Але частіше за все свято відбувається традиційно — з різноманітними наїдками, солодощами, майонезом і великою кількістю алкоголю. Неминуча розплата — не дуже приємні відчуття наступного дня. Ну а далі знову починається буденні клопоти.

Тож я пропоную вам зробити дещо незвичне і розпочати Новий рік з новорічного столу довгожителя.

1. Готуємо небагато страв, але вишуканих і смачних — довгожителі багато не їдять.

2. Побільше овочів — свіжих та приготовлених (запечених, на пару, у запіканках, паштетах тощо): клітковина дає відчуття ситості і низькокалорійна. Особливо цінна будь-яка зелень — це профілактика багатьох хвороб старості.

3. Без трансжирів: ніякої випічки на маргарині, ніяких кремів на "легких" маслах, цукерок без кремових помадок, вафель та печив із кремовими прошарками. Лише здорові жири: оливкова олія, яку додаємо у готові страви, дуже невелика кількість 82% вершкового масла, різні горіхи, риба морська жирна, солона. Трансжири є винуватцями запалень, прискореного старіння, втрати пам'яті, депресії й інших хвороб, які вкорочують наше життя.

4. Не смажимо, лише запікаємо та відварюємо. Щоб було смачно, готуємо різні соуси (журавлиний, вишневий, якісний кетчуп, гірчиця тощо). Легка кислинка (органічні кислоти) покращують засвоєння білків м'яса та риби. Смажені продукти — це велика кількість готових КПГ (кінцевих продуктів глікації), які руйнують гени, спричиняючи мутації, руйнують нервові клітини, клітини серця, судин, викликаючи атеросклероз, інсульти та інфаркти, катаракту, старіння шкіри.

5. Все без доданого цукру та фруктози, лише солодкі фрукти і солодкі сухофрукти як здорова альтернатива. Цукор сам спричинює утворення КПГ, що ще більше руйнує організм. Цукор та глюкоза із фруктів не мають такого впливу, бо містять багато клітковини, але і їхнє вживання не має бути безмежним.

6. Обов’язково квашені продукти: квашена капуста, буряковий квас тощо.

7. Готуємо смачні страви із пробіотиків: крем і желе з йогурту, коктейлі тощо. Кисломолочні продукти оздоровлюють кишкову мікрофлору і сприяють продовженню молодості.

8. Не забуваємо про "суперфуди"-геропротектори: імбир, куркума, зелений чай, ягоди, буряк, цибулю, часник. Фітонутрієнти запобігають запаленням, мутаціям та посилюють адаптаційні можливості організму.

9. Лише здорові напої: вода із ягодами, фруктами, морси, узвари, компоти (не переварювати) — все без цукру.

Детальніше дізнавайтесь з ВІДЕО:

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар