Рибні котлети в духовці із запеченою картоплею

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Плюс цієї страви — котлети однаково смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Я приготував для вас чудовий рецепт рибних котлет у духовці. Такі котлети ідеально підійдуть для дітей, адже всі інгредієнти тут максимально корисні.

Минтай з Аляски містить велику кількість вітамінів і корисних мікроелементів. До того ж котлети не смажаться, а запікаються, що зберігає максимум корисних властивостей.

Ще один плюс цієї страви — котлети однаково смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді. А гарнір із запеченої картоплі під сиром прекрасно доповнює ніжний смак рибних котлет.

Час підготовки  20 хвилин.

Час приготування  1 година.

Вам знадобиться:

Для котлет:

  • минтай — 2 філе;
  • панірувальні сухарі — 3 ст. л.;
  • вода — 200 мл;
  • яєчний жовток — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • буряк (у залежності від розміру) — 1-2 шт.;
  • сіль та перець за смаком.

Для гарніру:

  • картопля (велика) — 5 шт.;
  • твердий сир — 100 г;
  • куркума — 0,5 ч. л.;
  • рослинна олія — 1 ст. л.;
  • сік лимону — 1 ч. л.;
  • сіль та перець за смаком.

Приготування:

1. Філе минтая розморозьте, дайте воді стекти і пропустіть через м'ясорубку. Одну цибулину і одну моркву почистіть і поріжте на шматки, щоб вони вмістилися в м'ясорубку. Овочі теж пропустіть через м'ясорубку.

Рибні котлети, для блогів_1
klopotenko.com

2. Панірувальні сухарі замочіть в 100 мл холодної води і залиште на 5-7 хвилин, щоб вони набрякли.

Рибні котлети, для блогів_2
klopotenko.com

3. Додайте сухарі до фаршу, посоліть і поперчіть за смаком, добре перемішайте. Додайте один жовток і добре вимішайте фарш.

Рибні котлети, для блогів_3
klopotenko.com

4. Буряк почистіть і поріжте слайсами товщиною близько 3-4 мм.

Рибні котлети, для блогів_4
klopotenko.com

5. Слайси буряка викладіть на дно форми для запікання, покривши дно. За бажанням трохи підсоліть. Сформуйте з фаршу невеликі котлетки і викладіть у форму на "подушку" з буряка. Додайте в форму 100 мл води і готуйте в духовці за температури 180 градусів 20 хвилин.

Рибні котлети, для блогів_5
klopotenko.com

6. Картоплю добре помийте і наріжте на 4-8 частин, не очищаючи від шкірки. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте куркуму і добре перемішайте картоплю зі спеціями. Викладіть картоплю на деко, збризніть лимонним соком і рослинною олією. Запікайте 40 хвилин на 180 градусах, потім дістаньте і посипте натертим твердим сиром. Поставте в духовку на кілька хвилин до розплавлення сиру. Подавайте картоплю з рибними котлетами.

Рибні котлети, для блогів_6
klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

Залиште свій коментар

Вибір редакції