Сирна запіканка з родзинками

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Це дуже проста і поживна страва, яка стане чудовим та легким сніданком для всієї вашої родини.

Приготувати приголомшливу запіканку з сиру з родзинками дуже просто. Секрет у правильних пропорціях інгредієнтів, які, у свою чергу потрібно гарно перетерти, щоб отримати ніжну текстуру.

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 1 кг сиру;
  • 200 г цукру;
  • 100 г борошна;
  • 100 г сметани;
  • 100 г родзинок;
  • 1 ч. л манної крупи;
  • 1 ч. л вершкового масла;
  • 1 ч. л ванільного цукру;
  • дрібка солі.

Час приготування: 90 хвилин.

Приготування покроково:

1. Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин.

2. У велику миску викладаємо сир, яйця, цукор, ваніль, сметану і дрібку солі. Добре перемішуємо масу за допомогою ручного міксера або погружного блендера. Додаємо просіяне борошно і добре перемішуємо.

3. Родзинки обвалюємо у манній крупі та додаємо до сирної маси. Ще раз добре перемішуємо ложкою або лопаткою.

4. Форму для випікання змащуємо маслом і посипаємо стінки манною крупою. Для цього рецепта я використовую форму діаметром 20 см і висотою 9 см, наповнював її практично до краю. Запіканка виходить високою, але водночас добре тримає форму.

Перекладаємо до форми готову сирну масу, накриваємо фольгою і відправляємо до духовки. 30 хвилин випікаємо сирну запіканку під фольгою за температури 180°C, після цього прибираємо фольгу і випікаємо ще 30 хвилин до рум'яної скоринки. Час випікання залежатиме від розміру вашої форми, тому просто стежте, коли краї та верх запіканки стануть золотистими, можна вимикати.

5. Готову запіканку охолоджуємо, перекладаємо на тарілку, посипаємо цукровою пудрою. За бажанням можна прикрасити ягодами.

Сирна запіканка, для блогів
фото: Bene Gusto

Відеоверсія рецепту:

Смачного!

Залиште свій коментар

Вибір редакції