"Сирники з косою" за рецептом Юлії Тимошенко

У процесі приготування цих сирників довелося двічі ходити до магазину та експериментувати з хімічним розчином.

До Дня кондитера лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко похвалилася незвичним родинним рецептом сирників з кальцинованого сиру. На камеру політик не готувала — тільки розповіла про шість секретів страви, показала інгредієнти і вже готовий десерт. Здоровий інтерес, чи вийдуть сирники такими ж красивими і смачними, як у Тимошенко (за її ж словами), змусив мене пізно ввечері вирушити на пошуки кальцію хлориду. 

Для приготування "сирників з косою" знадобиться:

  • молоко;
  • порошок стевії;
  • яєчні жовтки;
  • кукурудзяна мука;
  • родзинки;
  • і, власне, кальцію хлорид.

Не знаю, де той кальцій свого часу шукала бабуся бабусі Тимошенко, але зараз він продається майже в кожній аптеці, коштує 20 гривень, а коробку прикрашає напис "стерильно-внутрішньовенно", що значно підвищує апетит.

сирники ЮТ_3
фото: Юлія Яценко

Про кількість інгредієнтів і жирність молока Юлія Володимирівна не обмовилася ані словом, натомість наголосила, що "сирники — це частина нашого національного ДНК". На це і довелося покладатися.

сирники ЮТ
фото: Юлія Яценко

Як мені вдалося з'ясувати шляхом експериментів, на три літри молока потрібно додати дві столові ложки кальцію хлориду, тобто чотири ампули. Спочатку молока у мене було менше — лише 1,8 літра, тому й ампули я влила дві з половиною. Отриману суміш довела до кипіння, зняла з вогню і ось після цього, цитуючи більш раннє відео Тимошенко, "пропало всьо" — молоко  згорнулося дуже погано, а сиру в результаті вийшла крихітна жменька.

На мить мене з головою накрила стадія заперечення і з'явилося бажання кинути все і лягти спати. Але я, як і моя тезка, легко не здаюся, тому пішла за новим молоком — цього разу взяла 3 літри і жирніше (3,2%). Друга спроба закінчилася вдало — взаємодія молока і п'яти з половиною ампул кальцію хлориду (додала одну від себе і половину, що залишилася від першої партії) зробила сир м'яким, вологим і трохи солодкуватим.

Настав час для наступного експерименту. За словами Тимошенко, другий родинний секрет полягає у тому, що сир повинен бути дуже сухим, щоб потім не довелося додавати борошно. А ось як це зробити — в рецепті не йдеться. Я віджимала його частинами через марлю, хоча в результаті сир все одно вийшов недостатньо сухим і жорстким — але я ж не політик.

ВідеоСир для сирників

Сир для сирників

Далі замість цукру до сирної маси слід додати стевію в порошку — калорій менше, фігура на місці і смак прекрасний. На кількість отриманого сиру у мене пішло три столові ложки. Туди ж — жменьку родзинок (краще попередньо промити і замочити в гарячій воді), пакетик ванільного цукру і три яєчні жовтки. Все це ретельно перемішуємо.

І наближаємося до ще одного секрету Тимошенко — борошна для цієї страви не потрібно взагалі. За її словами, готові сирники слід обкатати в кукурудзяному борошні — і все. Вони виходять жовтенькі і красиві — як сонечко. Кидаємо на сковорідку, потираємо рученьки і чекаємо.

Загалом у мене вийшло три партії сирників. Перша — відверто провальна — вони усі розвалилися.

сирники ЮТ_4
фото: Юлія Яценко

Вдруге я просто зробила їх більш товстими. Вони все одно вийшли надто пухкими, але вже значно смачнішими.

сирники ЮТ_1
фото: Юлія Яценко

І ось втретє я вирішила піти наперекір ЮВТ і додати до тіста три столових ложки борошна — диво сталося! Ми маємо справжні "сирники з косою".

сирники ЮТ_5
фото: Юлія Яценко

Як бачите, після усих цих нічних експериментів моя кухня нагадувала поле битви між сирниками. Але десерт вийшов дуже смачним і розмели його досить швидко.

сирники ЮТ_2
фото: Юлія Яценко

Дякуємо Юлії Тимошенко за рецепт і чекаємо на нові кулінарні звершення.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар