Скони — традиційна британська випічка

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Такий десерт виходить твердим ззовні, але дуже м'яким та ніжними всередині.

Британці такі булочки подають на сніданок. Перед вживанням їх розділяють на дві частини, а серединку змащують улюбленими начинками: збитими вершками, джемом, сиром.

Скони виходять твердими ззовні, але дуже м'яким та ніжними всередині. Сьогодні я пропоную дуже цікавий рецепт британських сконів з гарбузом і горіхами. Готуймо разом, поки сезон гарбузів у розпалі.

Інгредієнти:

  • борошно — 240;
  • цукор — 50 г;
  • вершкове масло — 80 г;
  • гарбузове пюре — 150 г;
  • 1 яйце + 1 жовток;
  • розпушувач — 1 чайна ложка;
  • кориця, мускатний горіх — пів чайної ложки.
Скони, для блогів_2
instagram.com/yakim_foodphoto

Приготування:

1. Підготувати гарбузове пюре. Гарбуз почистити від шкірки, порізати на шматочки і запекти за 200°C до м'якості. Дати охолонути і збити блендером до стану пюре.

2. Просіяти борошно в окрему миску. Додати цукор, розпушувач, корицю і мускатний горіх. Перемішати.

3. Холодне вершкове масло порізати на кубики, додати до сухих інгредієнтів і перетерти в крихту.

4. Додати 1 яйце і гарбузове пюре. Сформувати тісто. 

5. Розкатати його в коло і розділити на 8 рівних сегментів. Трохи відсунути їх один від одного, бо під час випікання вони піднімуться. Змастити жовтком.

6. Випікати 25 хвилин за температури 190°C. Полити глазур'ю і посипати горішками за смаком.

Скони, для блогів_1
instagram.com/yakim_foodphoto

Смачного!

Більше рецептів читайте тут: instagram.com/yakim_foodphoto 

Залиште свій коментар

Вибір редакції