Невідоме яблуко

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Ми сильно недооцінюємо такі звичні для нас фрукти — і дуже дарма.

Ви впевнені, що знаєте про яблука все? Є речі, які ми недостатньо цінуємо лише тому, що вони завжди поруч. Ми віримо в супервластивості "суперфудів" і так мало знаємо про справді цілющі продукти, які є навколо нас.

То що ми знаємо про яблука?

Так, яблука багаті на клітковину, пектин (розчинну клітковину), яка поглинає токсини, радіонукліди, канцерогени, дарує свіжий колір обличчю, запобігає атеросклерозу, багатьом видам раку, є хорошою профілактикою алергій, зміцнює імунітет, бо годує корисні бактерії в кишечнику.

Яблука
pixabay.com

Що ще?

Так, яблуко багате на вітамін С, тартронову кислоту, яка сповільнює перетворення вуглеводів на жир, тому яблука є хорошим замінником солодощів, коли наступає "ломка" у разі відмові від солодкого, і не такі "жирогенні", як інші солодкі фрукти.

А ще.

МІЦНИЙ СОН

Яблука містять мелатонін, який допомагає міцно спати та відновлювати/омолоджувати організм під час сну.

ЕФЕКТИВНИЙ АНТИДЕПРЕСАНТ

А чи знали ви, що яблуко є ефективним природним антидепресантом? Фітонутрієнти яблук "гасять" надмірну активність фермента моноамінооксидази (МАО), яка розщеплює серотонін та дофамін (нейромедіатори, що забезпечують нам гарний настрій і дефіцит яких зумовлює появу "сірого" настрою та депресії).

Тому від депресії яблука дуже допомагають: 1-2 штуки за день.

ПРОФІЛАКТИКА РАКУ МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ

"Чи правда, що одне яблуко на день — і онколог не потрібен?" (Does an apple a day keep the oncologist away?) — під такою назвою було опубліковане дослідження в журналі Annals of Oncology. Вчені досліджували зв'язок між вживанням лише одного яблука на день для профілактики раку молочної залози.

І ось результати: у порівнянні з людьми, які вживали менше одного яблука, у тих, хто їв одне або більше яблук, ризик був на 24% нижчим! А також нижчим був ризик раку яєчників, гортані, колоректального раку та раку підшлункової залози.

Надзвичайно важливо вживатя яблука зі шкіркою. Комплекс антиоксидантів та фітонутрієнтів є першою лінєю захисту фруктів від агресивного зовнішнього середовища. В шкірці яблук знайшли особливу речовину, яка реактивує ген-супресор пухлин маспін. Саме цей маспін використовується організмом для запобігання пухлин молочної залози.

Коли розвивається рак молочної залози, ракові клітини відключають цей ген, а компоненти яблучної шкірки здатні активувати його знову. Тому в жодному разі не викидайте яблучну шкірку. Але купуйте яблука місцеві.

Хочу поділитися з вами оздоровчими рецептами на основі яблук.

З м'якоті готуємо дві страви:

1) запіканку;

2) оздоровчий квас зі шкірок (рецепт і фото наступним разом).

ЗАПІКАНКА яблучно-гарбузово-висівково-шоколадна

Яблучна запіканка від дієтолога, для блогів
facebook.com/Оксана Скиталінська
  • Гарбуз (500 г). Запікаємо.
  • Яблука (500 г). Очищаємо, ріжемо пластинками.
  • Фініки або банан (замість цукру. Кому відразу важко відмовитися — 1 повна столова ложка допускається, бо клітковина її поглине і глікемічний індекс буде невисоким).
  • Висівки вівсяні — пів склянки.
  • Пластівці дрібні вівсяні — пів склянки.
  • Солі — дрібка.
  • Кориця — за смаком.
  • Лимон — пів плода зі шкіркою, кісточки витягнути.
  • Яйця (3 шт). Збиваємо в блендері, додаємо тонко нарізаний лимон, збиваємо знову, потім — банан або фініки і печений гарбуз і ще збиваємо, потім — висівки і пластівці.

Форму змащуємо оливковою олією або маслом, посипаємо висівками, накладаємо шар яблук, нарізаних тонкими пластинками, посипаємо корицею і виливаємо гарбузово-яєчно-висівкову масу. Випікаємо у духовці при 170 градусах приблизно 30 хв (щоб з'явилися ознаки підрум'янювання і приємного аромату).

Нарізаємо лише тоді, коли охолоне, тоді яблучна основа стане желейною (за рахунок пектину).

Розтоплюємо шоколад і поливаємо кожний порізаний шматочок.

 

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції