П'ять причин провести літо в Албанії

П'ять причин провести літо в Албанії

Фото: фото: Ігор Захаренко

Якщо ви хочете задешево отримати лазурову воду, неймовірні краєвиди і смачну їжу – обов'язково відвідайте цю країну.

Я могла би довго розписувати вам, як класно відпочила в Албанії, але краще наведу шість вагомих аргументів, чому варто відкрити для себе цю країну.

1. В Албанії смачно. Якщо ви любите морепродукти, а я їх обожнюю, тоді вже вирушайте у свій новий рай. На ринку ми купували 1 кг найсвіжіших і готових до вживання здоровенних креветок лише за 100 грн! Те саме стосується мідій та свіжовиловленої риби. Там того добра вдосталь.

В курортних ресторанчиках також все свіже і смачне. Риба, запечена з овочами або ж на грилі в середньому обійдеться в межах 100 грн, а популярний грецький салат - 50 грн. Але там порції не такі, до яких нас привчили наші заклади харчування, а значно, значно щедріші! Там до всього подають повну корзинку свіжоспеченого хліба, за який, уявіть собі, не треба доплачувати. Отже, однієї порції цілком достатньо на двох.

Важливою перевагою також є те, що фрукти та овочі в Албанії є екологічно чистими, оскільки там законом заборонено додавати і обробляти їх будь-якою хімією. Тож любителі попоїсти – вам до Албанії!

Фото: фото: Ігор Захаренко

2. В Албанії цікаво. Тут є що подивитись і куди поїхати. Це не той варіант, коли купуєш all inclusive і сидиш на території готелю, наче бройлер на відкормці. Ми відпочивали в Саранді, на півдні країни, звідти таксі за 20 євро відвезе (туди і назад) в сусідній Ксаміль, який місцеві називають своїм Бора-Бора за спокусливі тихі піщані пляжі. А за 30 євро (знову-таки, туди і назад) можна з'їздити до Блакитного ока Албанії – озера, що сховалось високо в горах та має температуру води 8-10 градусів. За легендою, його вода змиває гріхи зі сміливців, що наважились у неї зануритись. Я занурювалась і, правду кажучи, враження неймовірні. Такої блакитної води я ніколи не бачила, а рослинність навколо створює атмосферу справжніх джунглів.

Звісно, в Саранді є безліч магазинчиків, ресторанчиків, красива набережна та з десяток цікавих екскурсій в сусідні міста. Також, якщо маєте шенгенську візу, можете проїхатись корабликом до грецького Корфу.

Тож всім, хто хоче відчути себе Тарзаном чи амазонкою, а заразом і змити гріхи - в Албанію!

Фото: фото: Ігор Захаренко

3. В Албанії безпечно та затишно. За 11 днів відпочинку я жодного разу не була свідком сварки, бійки, лайки чи навіть п'яного форсування. Албанці дуже привітні та людяні. А ще це країна, яка не знає понтів і хамства. Там якось все просто. Відчуваєш себе людиною, а не мішком з грошима, з якого всі хочуть відщипнути. На тебе не кидають оцінюючих поглядів в якому б вбранні ти не прийшов, завжди обслужать на достойному рівні з повагою та привітною посмішкою. Албанці на правду дуже спокійні, добрі та сердешні люди.

4. В Албанії дешево. Навіть у курортних містах ціни доступні кожному. Переважно на рівні з нашими або ж нижчі. Албанці люди не жадібні, тому якщо з ними поторгуватись, вони радо зроблять вам знижку. Їхня національна валюта - лєкі. В одному євро приблизно 139 лєк.

Дістатися до Албанії найпростіше чартером, який пропонує туристичне агентство, далі трансфер до готелю і все це задоволення разом з проживанням та сніданками вартує від 300 євро з людини на 11 днів.

5. В Албанії два моря! Їм дійсно пощастило, адже північ омиває Адріатичне, а південь - Іонічне море. Хоч пляжі з камінцями, хоч пляжі піщані – всі однаково чисті. Особливо вражає яскравий блакитний колір води та її кришталева прозорість. Чи то озеро, річка при дорозі або ж море - усе лазурного кольору. Разом з вами плаватимуть рибки, десь в камінцях ховатимуться маленькі крабики, а дехто з наших туристів навіть знайшов морську зірочку. Море дійсно дивовижне. Солоніше за наші, тому лежати на воді - суцільне задоволення.

Кажуть, не варто повертатися в одне і те саме місце двічі, але я сподіваюсь на нову зустріч з албанським узбережжям вже наступного літа. Албанія справді чудова у своїй простоті і доступності. Моя феєрична подорож вже позаду, а от ваша у вас ще попереду! Літо - це Албанія.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація