Допоможіть врятувати життя Лізі!

Допоможіть врятувати життя Лізі!

Дівчинці потрібна термінова пересадка кісткового мозку і постійні переливання крові.

Тринадцятирічна Ліза захворіла на апластичну анемію. Вже п'ять місяців дівчинка живе без захисних кліток. Вона беззахисна перед інфекціями і кожен вірус для неї – смертельний. Її мама постійно шукає донорів крові та просить небайдужих – допомогти зібрати гроші на трансплантацію кісткового мозку.

10 днів у реанімації, два місяці – прикута до ліжка. Ліза нарешті може переступити поріг власної палати і дійти до ігрової кімнати. Тут є телевізор і книжки.

У відділенні онкогематології, де дівчина живе вже п'ятий місяць – немає підлітків, а отже і друзів. Самотність теж їй прописана за рецептом. У неї стабільно тяжкий стан. Однокласники не приходять, бо будь-хто з них – пряма загроза її життю.

Її усмішки не видно за маскою, але вона рада візитам волонтерів та знімальній групі. Пропонує навчити свого хобі. Рятуючись від нудьги в лікарні, Ліза навчилася плести з бісеру.

У Лізиній ситуації сподівання лише на медиків та благодійників. Їй щотри дні вливають препарати крові. Але в неї рідкісна група – друга, резус – негативний. Урятувати дівчинку може термінова трансплантація. У Лізи з рідних – тільки мама, яка їй не підходить. Пересадку чужого кісткового мозку погодилася зробити італійська клініка. Мама вже відправила 40 благальних листів спонсорам.

Усі заощадження родина вже витратила. Ліза на дорогих антибіотиках. Інколи за кров доводиться платити. На життєво необхідну операцію за кордоном їм поки що пожертвували п'ять тисяч євро. Потрібно ще 115 тисяч.

мами 098 694 8112

Реквізити для допомоги:

Картка ПриватБанку: 5168742349417208

Номер рахунку: 29244825509100

МФО 305299

ЕРДПОУ 14360570

Призначення платежу: Благодійна допомога Очимовській Єлизаветі Ігорівні.

Одержувач: Очимовська Галина

Повʼязані теми:

Наступна публікація