Шанс на життя: у Рівному провели операцію з пересадки серця

Шанс на життя: у Рівному провели операцію з пересадки серця

Фото: УНІАН

Донором став молодий чоловік, який потрапив у ДТП.

Операцію з пересадки серця провели минулої ночі у Рівному: вона закінчилася кілька годин тому.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 13 травня.

Медики інституту Шалімова прибули до Рівного близько 23:00. Та на них чекали колеги з міської лікарні та 49-річний пацієнт, якому було потрібне нове серце. Донором для нього став на 20 років молодший мешканець Рівненської області, який напередодні потрапив у ДТП. Попри зусилля лікарів, життя йому врятувати не вдалося. Медики констатували смерть мозку.

Після розмови з медиками та священником родичі чоловіка дали згоду, щоби його органи пересадили. Цим вони дали шанс на життя іншій людині.

Трансплантацію серця робили у Рівненській міській лікарні. Операцію такої складності проводять у медзакладі проводили лише вдруге за всю історію. Крім того, до Києва лікарі повезли донорські нирки та печінку до Києва. Органи трансплантують хворим, які цього потребують.

Як повідомлялося, батько віддав своїй 13-річній донці нирку. Дівчинка мала вроджену ваду розвитку нирок, була на гемодіалізі, тому єдиний вихід для неї жити нормальним життям – трансплантація органа. За таку операцію взялись медики Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Львові. Це стала перша пересадка нирки дитині. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація