Розгнівані білоруси вийшли на велелюдні мітинги протестувати проти "декрета дармоїдів"

Протести відбулися в Мінську, Гомелі, Вітебську та Могилеві.

Одразу кілька майданів прокотилися цього тижня Білоруссю. Спершу, в п'ятницю увечері, понад дві тисячі люду вийшли на протести в Мінську. Уже сьогодні мітингували у Гомелі, Вітебську, Могилеві.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Свої акції протестувальники називають "маршем розгніваних білорусів". Вимагають від президента Олександра Лукашенка скасувати наказ, який прозвали "декретом дармоїдів". Згідно з ним, з кожного громадянина, хто не працює понад півроку, Лукашенко хоче стягувати штраф у розмірі 200 доларів. Штрафні квитанції вже отримали майже півмільйона білорусів. Останній термін сплати – завтра.

Протестувальники запевняють, що навіть якби хотіли працювати – роботи немає. У центрі зайнятості більшість вакансій – фейкові. А людей з вищою освітою начебто відправляють працювати прибиральниками. Усі мітинги – несанкціоновані, організовані трьома опозиційними партіями.

З натовпу подекуди навіть лунали досить сміливі гасла з вимогою відставки незмінного "бацьки". Та от на диво, міліція проведенню акцій не заважала. Навіть жодного арештованого немає поки що.

Тим часом у Білорусі розпочалася "м'яка білорусизація". Чому там починають недослухатися вказівок Кремля, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Марш розгніваних білорусів: Лукашенко стягує податок з безробітних

Марш розгніваних білорусів: Лукашенко стягує податок з безробітних

Повʼязані теми:

Наступна публікація