Грузинський балет "Сухішвілі" станцює гопак у підтримку українців

Грузинський  балет "Сухішвілі" станцює гопак у підтримку українців

Концерт Національного балету Грузії "Сухішвілі"

Артисти балету запевнили, що підтримують український народ і виказуватимуть це в своїх танцях на гастролях у Києві.

7 та 8 березня в Палаці "Україна" відбудуться концерти легендарного грузинського балету "Сухішвілі", який наступного року відзначить 70-річчя з дня свого заснування.

Київ стане тридцять п'ятий містом у великому турі колективу по Україні , а почався він ще наприкінці січня. Гастролі в нашій країні стали для Сухішвілі вже доброю і давньою традицією, але в цей свій приїзд , як розповіла директор і внучка творців ансамблю Ніно Сухішвілі , вони презентують у Києві ціле відділення нових танців.

"Буде багато цікавих номером , які ми за останній час підготували. Перша частина програми , як ми її називаємо, буде традиційно класичною. Це як родзинка всього шоу , номери, які полюбилися українцям - танці з шаблями , кинджалами , вони будуть присутні і на цей раз. Друге відділення абсолютно оновлене . Своєрідною родзинкою стане український національний танець. Нехай це буде такий подарунок всьому вашому народу", - заявляють артисти.

Так само Ніно сказала , що вони стежать за політичною ситуацією в нашій країні і підтримують своїх братів.

"Історії наших двох країн дуже схожі, у нас багато спільного. Як нашому народу , так і вашому зараз доводиться відстоювати свою незалежність та інтереси. Ми підтримуємо наших братів , весь український народ , і сподіваємося , що незабаром все схаменеться . А ми завжди будемо відображати свою підтримку в наших танцях", - заявила Ніно.

Нагадаємо, на сцені - сотня танцюристів і оркестр, понад тисячу яскравих костюмів, і шість десятків ексклюзивних шабель. Сухішвілі - це третє покоління колективу, їх називали "восьмим чудом світу", їм аплодували глядачі понад 90 країн, а це майже 1800 міст. За роки свого існування вони здійснили понад 300 турне й дали 15 тисяч виступів. Балет став першим і єдиним фольклорним ансамблем, який виступає на підмостках знаменитого театру "Ла Скала". Ансамбль занесений в книгу рекордів Гіннеса, встановивши світовий рекорд, забравши його у Енріко Карузо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація