"Оскар-2017": прикрий конфуз, їжа з неба та успіх "Ла-Ла Ленд"

"Оскар-2017": прикрий конфуз, їжа з неба та успіх "Ла-Ла Ленд"

Фото: Reuters

Як відбулася 89-та церемонія вручення нагород найпрестижнішої кінопремії.

В ніч проти понеділка, 26 лютого, у Dolby Theatre відбулася щорічна, 89-а за рахунком кінопремія "Оскар".

Жарти над Дональдом Трампом

Ведучим церемонії став комік та відомий американський телеведучий Джиммі Кіммел. Зокрема, весь вечір він жартував над президентом США Дональдом Трампом.

Так, Кіммел розпочав вечір зі слів: "Наше шоу дивляться сьогодні більш ніж в 225 країнах світу, які тепер нас ненавидять ...". Потім він зауважив, що варто "подякувати" Трампу, що тепер вже ніхто не згадує, що лише рік тому на "Оскарі" проблемою було те, що темношкірі актори практично не фігурують у номінаціях премії.

Окрім того посеред прямого ефіру Кіммел написав повідомлення Трампу у Twitter. Ведучий лишив допис: "Привіт" і попросив президента передати вітання Меріл Стріп. Свій вчинок Джиммі прокоментував так: "Вже дві години триває премія, а Трамп ще жодним чином її не прокоментував".

Цікаво, що Меріл Стріп ще перед "Оскаром" потрапила у скандал. Меріл відмовилася виходити на червоний хідник премії у сукні від модного дому Chanel. За словами креативного директора Chanel Карла Лагерфельда, спочатку Стріп була задоволена вбранням. А потім нібито менеджер акторки звернувся до модного дому з вимогою виплатити зірці оплату за вихід у їхній сукні.

Менеджер Меріл спростував цю інформацію. Він наголосив, що Стріп ніколи не вимагає від дизайнерів грошей за вихід у їхніх вбраннях.

А тим часом юзери зробили висновок, що скандал має політичне підґрунтя. Chanel одягає Меланію Трамп, чоловіка якої, президента США Дональда Трампа Меріл, м'яко кажучи, не любить.

Врешті, Стріп таки з'явилася перед фотографами, щоправда, трошки спіткнулася. На щастя, не забилася. Зірка виглядала неперевершено у синій сукні.

Фото: Getty Images

Також минулого вечора вбраннями хизувалися Ніколь Кідман, Сальма Хайєк, Кірстен Данст, Дакота Джонсон та багато інших.

А от відкрити церемонію довірили Джастіну Тімберлейку, який влаштував перформанс під композицію Can't Stop the Feeling! Своїм виступом співак позбавив офіціозу премію.

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Ще один приємний подарунок чекав на присутніх у залі Dolby Theatre. У певний момент з неба на глядачів впали пакунки зі смаколиками.

Промови "Оскара"

Першою, хто вразив промовою, була переможниця у номінації ""Найкраща жіноча роль другого плану" Віола Девіс. Акторка отримала статуетку за гру у фільмі "Огорожі". Віола, ледь стримуючи сльози, пригадала всіх, хто залишив цей світ і зробив внесок у кінематограф.

Фото: Reuters

А от режисер Асгар Фараді, стрічка якого "Комівояжер" перемогла у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою" (Іран), принципово не приїхав на церемонію. Свою відсутність він пояснив тим, що поважає громадян своєї країни, яким президент США Дональд Трамп забороняє в'їзд до США. Таким чином Фараді підтримав співвітчизників.

Сюрприз для звичайних людей

Зворушливим моментом премії став приїзд звичайних людей на церемонію. Джиммі Кіммел та його команда набрали людей і запропонували безкоштовно відвезти їх на "виставку". Однак замість виставки американці потрапили просто на премію "Оскар".

Приголомшені люди знімали на відео голлівудських зірок, а Дженніфер Еністон подарувала одному з гостей церемонії свої окуляри.

Тріумфатор "Оскара"

Як і передбачалося, тріумфатором премії "Оскар-2017" став мюзикл Дем'єна Шазелла "Ла-Ла Ленд". Стрічка здобула перемогу у шести номінаціях: "Найкраща жіноча роль", "Найкращий режисер", "Найкраща пісня до фільму", "Найкраща музика", "Найкраща операторська робота", "Найкраща робота художника-постановника".

Володарка статуетки у номінації "Найкраща жіноча роль" Емма Стоун / Фото: Reuters

Зауважимо, що "Ла-Ла Ленд" був за декілька кроків від перемоги у номінації "Найкращий фільм". Ба більше. Його таким зі сцени і оголосили. Проте за декілька хвилин з'ясувалося, що перемогу у номінації здобув фільм "Місячне сяйво". От на такому прикрому конфузі завершилася 89-та за рахунком премія "Оскар".

Повʼязані теми:

Наступна публікація