Рейтинг багатіїв світу від Bloomberg: Ахметов вилетів із топ-100, росіяни втрачають активи

Рейтинг багатіїв світу від Bloomberg: Ахметов вилетів із топ-100, росіяни втрачають активи

Bloomberg підрахував багатіїв планети / Фото: bloomberg.com

Українські та російські олігархи здають свої позиції.

Американська фінансова агенція Bloomberg склала рейтинг найбагатших людей світу. Список очолив засновник і власник комп'ютерної компанії Microsoft Білл Гейтс. Його капітал оцінено в $ 81 мільярд.

Статки найзаможнішої людини планети з початку року зросли на $ 2,4 млрд, однак порівняно з попереднім рейтингом зменшилися на $ 404 мільйони.

Втім, це не допомогло мексиканцю Карлосу Сліму випередити американця та посісти першу сходинку рейтингу. Хоч темпи зростання статків Сліма протягом року вражають – $ 5 млрд або 6,7% капіталу. Загалом мексиканець має $ 78,7 млрд.

Третє місце Bloomberg віддав керівнику Berkshire Hathaway Воррену Баффетту. Він розпоряджається $ 67,3 мільярдами. У 2014 р. статки фінансиста з США зросли на 10,7%.

У першій десятці найбагатших людей світу також згадуються засновник Inditex іспанець Омансіо Ортега ($ 56,3 млрд), власники однієї з найуспішніших американських компаній Koch Industries Чарльз і Девід Кох ($ 49,7 млрд), керівник Oracle американець Ларрі Еллісон ($ 42 млрд), засновник IKEA швед Інґвар Кампрад ($ 40,9 млрд)., засновниця Walmart американка Крісті Волтон ($ 38,8 млрд) і Джим Волтон ($ 37,5 млрд).

Загалом представники родини Волтон посідають місця з 9-го по 12-те включно.

Власник мережі Facebook Марк Цукерберг із капіталом у $ 32,6 млрд розмістився на 13-й сходинці рейтингу. Йому належить просто-таки феноменальне примноження статків у 2014 році – плюс 31,9% капіталу.

З-поміж росіян найвище місце посів Алішер Усманов. Він розгубив $ 4,8 млрд протягом поточного року (-23,8%). Поточне місце в рейтингу – 51-ше.

Втратив позиції та гроші і Віктор Вексельберг. Нині він 66-й на планеті, а порівняно з початком року його капітал зменшився на $ 729,7 мільйонів.

Куди відчутнішим стало падіння власника "Новатек" Леоніда Міхельсона – мінус $ 4,1 млрд за рік (-22,9% збитків). Росіянин із $ 13,8 млрд посів 70-ту сходинку в рейтингу.

Збитків зазнали також 72-й номер Роман Абрамович (-5%), 74-й номер Володимир Потанін (-5%), 75-й номер Михайло Фрідман (-16,2%), 84-й номер Сергій Галицький (-7%). Лише власник "Северсталі" Олександр Мордашов за цей рік збільшив свої статки на 4,9% і посів 87-й рядок у списку.

Найбагатший з-поміж українців Рінат Ахметов вилетів із світового топ-100. Втративши $ 2,4 млрд (-18,5%) він із капіталом у $ 10,5 млрд опинився на 109-му місці.

Про інших багатіїв із України в рейтингу Bloomberg не згадується.

Як уже повідомлялося, фінансові аналітики по всьому світу радять позбуватися російських акцій.

Російські багатії масово виводять активи з лондонських банків

Російські багатії масово виводять активи з лондонських банків

Повʼязані теми:

Наступна публікація